Ha az utcán megharap egy kutya mennyi kártérítés jár?
A jelenben kell élni és nem a múltban.
Ha te is tudod, hogy a gazda a hibás, miért a kutyáktól félsz? Nem az embertől kellene inkább?
Én is ajánlok neked valamit, egy kis olvasnivalót, nagyon tanulságos, azok is ilyen gazdik voltak, akiknek a kutyái miatt féltem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1303244-lehet..
nem így akarok pénzt szerezni!
csak kíváncsiságból kérdeztem
oncogito
"ok nélkül nem támad kutya az emberre"
ahha.. tényleg?? egyik ismerősöm biciglivel ment az utcán, kiszaladt a nyitott kapun egy dög, és szétszedte a bokáját, korházba kellett feküdnie
ehhez mit szólsz, ha ilyen zseniális vagy?
illetve megnézném azt a kutyát, amelyik szereti, sőt gazdájának tekinti azt az embert, aki bántsa
az ilyen állat egyszer visszaharap, ha pedig gyenge akkor nem
elég sok ostobaságot írtál oncogito, elég bicskanyitogató stílusban, hetet-havat összehordasz, de a kérdésre képtelen vagy válaszolni
ha kérhetem, akkor többet ne írj ehhez a kérdéshez, ha válaszolni képtelen vagy
kösz
Erre a kérdésre pontos, összegszerű választ nem fogsz kapni, mert nincs hivatalosan meghatározva, hogy adott harapás mennyit ér.
Mint pl:
- Magától könnyen, de 8 napon túl gyógyuló harapás 40.000
- 1-3 öltéssel varrt seb 80.000
stb.
Ilyen nincs.
Azért írták sokan, hogy kb. annyi, amit egy ügyvéd ki tud csikarni.
Ez lehet mondjuk -ha úgy alakul- a kiesett munkabéred, amennyiben olyan súlyos a sérülés, hogy nem tudsz dolgozni hetekig vagy hónapokig (bár az már nagyon csúnya támadás kell legyen) + valamennyi plusz az lelki sérülésekre hivatkozva.
...ha tudod bizonyítani, hogy az a kutya támadott meg...
Kedves Kérdező!
Oncogito jól írja, a kutya soha nem támad ok nélkül!
Max. a megtámadott szemszögéből tűnhet úgy, hogy a támadás ok nélküli volt.
Az ilyen kapun kiszaladós, bicikliről leszedős kutya tipikus példája a helytelen, vagy elégtelen nevelésnek.
"...rá se néz a dögre..."
Ez az a pont, aminél rájöttem, hogy kb. hiába írnék én neked bármit is, lesöpörnéd, mert csak egy "dögről" beszélünk a sok közül akik szerinted bármiko minden ok nélkül támadhatnak.
De egyébként leírtam már, pl. nevelési hiba, feltéve, hogy egyáltalán vették a tulajdonosok a fáradtságot arra a, hogy a kutyát neveljék. Mert ha nem akkor hatványozottan rossz a helyzet.
Egy normálisan nevelt és tanított kutya a nyitott kapun nem megy ki engedély nélkül, bármilyen inger is érje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!