Ha az utcán megharap egy kutya mennyi kártérítés jár?
A kutya nem harap meg ok nélkül. Még azért sem, mert kiszalad a kapun.
Másként szerezz pénzt, mondjuk dolgozz...
Engem gyerekkorban harapott meg egy kutya egy esküvőn, tetanusz oltást kaptam, pénz, kártérítés semmi.
Egy ismerősömet az arcán harapta meg egy kutya gyerekkorban (mai napig látszik rajta a sérülés, már felnőtt, lassan 30 éves lesz), hosszas fogászati kezelésekre kellett járnia a sérülés miatt, nem egy olyan típusú ember, aki nagyon ingerelne egy kutyát, semmit nem kaptak.
A kutyatulajnak be kell mutatni az oltási papírokat, az biztos, mert az egy biztosíték, hogy a kutya nem hordoz veszélyes bajt, ami ellen van oltás. Anyagi kártérítés attól függ, milyen eset és mit sikerül, de ha súlyos, pénzes kezelésre kell járni a helyrehozatal miatt, akkor a kezelési költség felét én kifizettetném a tulajjal, mert elsősorban az ő dolga figyelni a saját kutyájára, neki kell ismernie, mit enged, mikor kell visszahívnia.
A harapás körülményei egyáltalán nem mindegy.
Az ember nem tehet meg büntetlenül mindent egy állattal sem, annak is van joga az önvédelemre.
Az esetek kilencven százalékában az áldozat maga tehet a történtekről.
Szégyen ismerni a kutya viselkedését, csináljon mindent a gazdi.
Igaz, írtam már egy másik kérdésnél is, de ide is bemásolom.
Nyugodtan sétáltunk a kutyámmal pórázon. Egy piros lámpánál mellénk ért egy nyolc éves forma kisfiú, az anyjával. A gyerek megkérdezte, hogy szabad-e megsimizni a kutyát. Mondtam, hogy nem. Kemény őrző-védő német juhász keverék volt, engedelmességi vizsgával. Erre a gyerek pimaszul visszakérdezett, hogy mi lesz ha mágis? És máris nyúlt a kutyám feje felé.
Ha nincs pórázon, akkor csuklóból leeszi a kezét a gyereknek. (Az anyja meg csak ott állt mellette, mint egy faszent és egy szót sem szólt a gyerekére)
Ha megharapta volna a gyereket, én az anyját büntettem volna meg!
A lényeget nagyvonalúan figyelmen kívül hagyod: a gyerek a tiltás ellenére nyúlt a kutyához!
És aki sokat cukkolt már egy kutyát és annak módja lesz rá, törleszteni fog! És megérdemli az ember!
Egy kis tanulságos videó ;-)))
És a sok év alatt hányszor esett bajod...?
Tudod sok kutyát megkínoznak, megvernek, éheztetnek, láncon tartanak, megégetnek, megnyúznak, baltával verik szét a fejét (és nem egyszer, sokszor éveken át!) -- és mégis bízik az emberben és szereti. És még kártérítést sem kér.
Sok ember nyomába sem jöhet a kutyának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!