Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez a falkavezérség nem ütközik...

Ez a falkavezérség nem ütközik a többi dologgal?

Figyelt kérdés

Nézem itt sokszor, ahogy egymásnak ugranak a különböző módszerek miatt és valamit nem értek. Szóval ez a falkavezérség olyan divatos. Oké, falkaállat, csináljunk úgy, mint egy falkába és legyünk a vezérek.

Közben viszont, fú, csak pozitív megerősítés, meg hátat kell neki fordítani, meg ne vegyünk róla tudomást, ha "rossz" stb.

Nem üti egymást a kettő? Most egy normális falkában mikor fogja a falkavezér azzal helyretenni a lázadozót, aki falkavezérnek képzeli magát, hogy egyszerűen hátat fordít? Most komolyan, meg általában sem kemény vele, hanem etyerepetyere, szerintem ilyen falka max a mesékben van...

2010. nov. 11. 18:37
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

08:37!

A 2-es pontot gyakorlom, a többit nem. És szerintem nem is kell. Ha kutya-gazda között van egy meghitt békés kapcsolat, amiben a kutya abszolut követőként viselkedik, szerintem nincs szükség ilyenekre.

Viszont! Másfajta szabályok kellenek! Én mondjuk többnyire munkakutyákat tartok/tam régebben is, de szinte mániájuk, hogy szabályok szerint éljenek. Jobban érzik úgy magukat... mint egy katonaság függő katona. Ha nincs rendszer az életükben, az maga a káosz, és akkor elkezdenek maguktól kitalálni hülyeségeket.

Ha viszont a magunk által felállított szabályokat mindig betartatjuk, ami jó nekem is, a kutyának is, akkor nincs szükség olyanokra, amiket írtál.

2010. nov. 12. 08:58
 22/23 anonim ***** válasza:
Ha kellőképpen megismered a kutyád, és tudsz vele együtt gondolkodni, ugyanakkor következetesen nevelni, nem hinném, hogy nagyon meg kéne birkózni ezzel a falkavezérséggel.
2010. nov. 12. 17:09
 23/23 anonim ***** válasza:

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 08:37

1. havonta 1-2 alkalommal

2. nem, nem a kutyának köszönök először, pedig ő jön elém elsőnek. Azt a 2 percet kibírja, és én azt tapasztaltam, hogy ez sokat számít

3. de igen, nagyon sokat simogatom:) egy jó falkavezér biztos nem is "bunyózik" és hancúrozik akkorákat a falkatársával, mint amennyit mi szoktunk

4. nem búcsúzok el tőle, mielőtt elmegyek. az utolsó pár percben már rá se nézek. ő tudja, hogy elmegyek, és nem csap patáliát. Soha nem is sírt vagy ugatott a lakásban, ha egyedül kellett hagynom.

Második és negyedik pontban vannak kivételek, amikor olyanom van, akkor azért nyomok a buksijára egy búcsúpuszit:) De tudom, hogy olyankor jobban fáj a szíve, amiért elmegyek otthonról.

2010. nov. 13. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!