Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez a falkavezérség nem ütközik...

Ez a falkavezérség nem ütközik a többi dologgal?

Figyelt kérdés

Nézem itt sokszor, ahogy egymásnak ugranak a különböző módszerek miatt és valamit nem értek. Szóval ez a falkavezérség olyan divatos. Oké, falkaállat, csináljunk úgy, mint egy falkába és legyünk a vezérek.

Közben viszont, fú, csak pozitív megerősítés, meg hátat kell neki fordítani, meg ne vegyünk róla tudomást, ha "rossz" stb.

Nem üti egymást a kettő? Most egy normális falkában mikor fogja a falkavezér azzal helyretenni a lázadozót, aki falkavezérnek képzeli magát, hogy egyszerűen hátat fordít? Most komolyan, meg általában sem kemény vele, hanem etyerepetyere, szerintem ilyen falka max a mesékben van...

2010. nov. 11. 18:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%

Számomra tök egyértelmű a két dolog közti összefüggés.

A kutya falkaállat. Jelentése: igényli a többi kutya -esetünkben ember- közelségét.

Ha a kutyád rosszat tesz, kirekeszted a falkából. Ha a kutya falkavezérként tekint Rád, akkor őt ez nagyon fogja zavarni és bántani, érezni fogja, hogy a vezetője elfordult tőle.

De ehhez az kell, hogy Te legyél a főnök, máskülönben tényleg egyáltalán nem fogja érdekelni a kutyát a dolog.

Vegyünk egy példát:) Jó esetben egy gyerek felnéz a szüleire, és ha a szülők megdícsérik, az jó érzés a gyereknek.

Ha megszídják, és elküldik a szobájába büntetésből, akkor a gyerek szenved, és nem fogja többé elkövetni a rosszat.

De ez CSAK AKKOR működik, ha a gyerek tiszteli a szüleit. Mert ha semmibe veszi őket, és nincs tekintélyük a szülőknek, akkor tényleg nem érdekli a gyereket se a pozitív megerősítés, se a büntetés.

Szerintem:)

2010. nov. 11. 19:23
 12/23 A kérdező kommentje:

"Ha a kutyád rosszat tesz, kirekeszted a falkából. Ha a kutya falkavezérként tekint Rád, akkor"

Ez így rendben van, hogy ha akkor. De ez akkor működik, ha már úgy néz rád. Addig meg hiába fordítasz hátat.

2010. nov. 11. 20:16
 13/23 anonim ***** válasza:
91%

Így van, itt az összefüggés. Egyikből következik a másik.

Első a falkavezérség, és hogy a kutyának fontos legyen, hogy a gazdi hogyan reagál dolgokra.

Ha a kutya rá se bagózik a gazdi szavaira, akkor az már régen rossz.

2010. nov. 11. 21:51
 14/23 anonim ***** válasza:

Jól látod, üti egymást a két dolog. Én több kutyát tartok, és megvan köztük a hierarhia. (és igen, a kutyák ugyanúgy falkaállatok, mint a farkasok)

Aki feljebb áll a rangsorban, soha, egyetlen egyszer sem hagyna ki egy olyan alkalmat, mikor a "sorrendet" kell tisztázni.

Sőt!!! Néha úgy tűnik, mint ha keresné az ilyen alkalmakat.

Etetésnél pl. megvárja, hogy a többi is elkezdjen enni, akkor rájuk mordul, a többi abbahagyja, és mikor a góré is elkezdett enni, akkor esznek a többiek is, akkor már szépen, békességben.

És mondhat nekem akármilyen kutakiképző akármit, ahogy Bartók bácsi mondta: "Csak tiszta forrásból"! A természetnél nincs jobb tanár!

Egyébként meg mindenki a következetességet sulykolja. Józan ésszel mi abban a következetesség, hogy bármit megtehet a kutyád, rá se hederítessz?

A kizárás egy másik dolog, teljesen máskép alkalmazandó, és igen súlyos büntetés egy kutya szempontjából.

2010. nov. 12. 08:09
 15/23 anonim ***** válasza:
Hogy érted, hogy mindent megtehet a kutya?
2010. nov. 12. 08:15
 16/23 anonim ***** válasza:

Szó szerint.

Am. kb. ugyanazt mondjuk:

"Ha megszídják, és elküldik a szobájába büntetésből, akkor a gyerek szenved, és nem fogja többé elkövetni a rosszat. "

Tehát megszidják! Nem levegőnek nézik, nem semlegesnek tekintik a viselkedését, hanem tudatosítják benne, hogy rosszat tett.

Egyébként meg a lényeg szerintem az, hogy a gyereket sem 4 másodpercre küldik a szobájába. A kirekesztés hosszabb időt vesz igénybe, ami napokban mérhető. Ráadásul a kutyáknak a terészetben ez szinte egyenlő a pusztulással, szóval elég kemény fegyelmezés. Jóval keményebb, mint ha valaki pl. megverné a kutyáját. (több okból is)

2010. nov. 12. 08:35
 17/23 anonim ***** válasza:

Nem provokálásból, de hányan csináljátok meg ezeket RENDSZERESEN? Ezt egy könyvből írom.A falkavezérségről IS szól.( saját szavaimmal írom le!!)

1. Mielőtt enni adsz a kutyádnak Te eszel a tányérjáról.?

2. Nem a kutyák köszöntitek először mikor hazaértek?

3. Falkavezérként bántok vele? NEM simogatjátok, mert egy falkavezér nem simogatja, szeretgeti a társait?

4. Nem búcsúzol el a kutyádtól ha elmész?

Nem tudom,hogy Ti ezt mennyire tartjátok be amikor erről írtok ide.

Leírni én is le tudom, de akkor inkább azt írom amit meg is teszek.

Köszi, ha valaki válaszol!

És A gyűlöletkeltésért, mások sértegeséért, provokálásért, nem ezért írtam!Csak kíváncsiságból.

2010. nov. 12. 08:37
 18/23 A kérdező kommentje:
Azt, hogy pl. nézz meg most egy ilyen bestseller könyvet mondjuk, amelyiknek ez a kirekesztés a mániája. És akkor azzal kezdi, hogy ilyen-olyan rossz kutya és akkor ő majd odamegy és megváltja a világot és azzal kezdi el, hogy nem kell tudomást venni a kutyáról, mikor azt csinálja, amit nem szeretünk és akkor voilá meg van oldva, máris mi leszünk a falkavezérek és a kutya rendesen fog viselkedni. Mert hogy a módszer ugye az, hogy legyünk falkavezérek, aminek elérésére az össze példa az, hogy figyelmenkívül hagyni a kutyát, hátat fordítani stb. Hát azért főleg, ha egy falkáról van szó, vicc, hogy hátat fordítással majd át lehet venni a vezérséget... nekem ez kicsit olyan, mint az esőtánc.
2010. nov. 12. 08:38
 19/23 anonim ***** válasza:

Őket etetem meg először, mert én ráérek.

Örülök amikor hazaérek és 5 kutya rohan felém , boldogságukban szétugrálnak.

Elköszönök tőlük, mielőtt elmegyek.

És simogatom őket, sőt ha az esti tévézésnél nem gubbasztanának körülöttem , az olyan rossz lenne.

Ettől függetlenül, egy hangos szó elég, hogy tudják merre hány méter. Szófogadóak, és megbizhatóak. Az idősebb szukám a többi főnöke, igy ő nagyon sokat segitett nekem a kicsik nevelésében. Kialakitottunk egy sorrendet, amit viszont betartunk.

2010. nov. 12. 08:46
 20/23 anonim ***** válasza:

Oké értem.De ez áll az összes könyvben, hogy ha ezeket megcsináljuk akkor leszünk falkavezérek.

én sem így nevelem a kutyám.És mégis hallgat rám, és aranyos.

Nem tudom,h ogy ki a falkavezér, de nem is érdekel. :)

Köszike, hogy válaszoltál.

2010. nov. 12. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!