Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért népszerűbbek a kan...

Miért népszerűbbek a kan (fiú) kutyák?

Figyelt kérdés

ápr. 14. 16:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
79%
Én pasi vagyok, és nőstény kutyáim voltak mindig, nem tudom, én valahogy jobban kijövök velük.
ápr. 14. 19:51
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

Nő vagyok, csak kanjaim voltak. Általában ivaros domináns kanok. Velük jól kijövök.

Valószínűleg az elsőnél elsajátítottam azt a viselkedést,amivel tudom őket tanítani, kezelni stb. Utána meg már maradtam a kanoknál.

ápr. 14. 20:30
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem azok. Rengeteg kutyatenyésztő ismerősöm van, az utóbbi években rendszeresen pont a kan kölykök ragadnak rajtuk hosszú ideig.

Régebben egyértelműen a kanok voltak kelendőbbek, az okokat már előttem leírták: a szuka tartástól sok ember tartott a tüzelés, kölykezés miatt (no meg ennek vonzatai miatt).

ápr. 14. 21:19
 14/21 anonim ***** válasza:
4 a szuka macska miért fialna le? Egyszerűen ivartalanítani kell a kant, ha van, és nem lesz utód
ápr. 14. 22:43
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"mai napig macskáknál sem az ivartalanítás, sem a bent tartás nem általános hagyomány"

Menj végig egy kertes településrészen. A macskák az utcán, sokak nem is gondolják, hogy az ivartalanításnak van haszna, vagy felesleges kiadásnak tartják, akármi, Magyarországon nem hagyomány gyakorlatban a felelős állattartás, még ha gyakorin szerencsére egyre inkább hirdetik is. A saját kandúrját hiába ivartalanítja az ember, ha majd a szomszédétól lesz vemhes a nőstény, mert valami miatt nem ivartalanítja azt. Az hogy sokan azért vesznek kandúrt, mert nem fial a környezetemben látott tapasztalat. A "macska szabad állat nem lehet bezárni", de nem hogy felesleges kiadásnak tartják, sokakban a mai napig fel sem merül, hogy ivartalanítani kell a macskát és egyfajta prevencióként kandúrt szereznek, mert arra nem kell pénzt költeni, hogy ne fialjon. Sajnos ez a valóság. Sok felelős állattartó van, de ha tízből egy nem az, akkor is több ezer ilyen ember lesz az országban.

ápr. 14. 23:16
 16/21 anonim ***** válasza:
A #15-ös kommentet a #14-esnek szántam.
ápr. 14. 23:17
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem szabad összeengedni a nem ivartalanítottal.
ápr. 14. 23:32
 18/21 anonim ***** válasza:
93%
#17 Nem érted, amit írok. Nem rólam, vagy rólad beszélek, hanem azokról, akik így csinálják. Marika néninek, aki világ életében azt vallotta, hogy a "macska kinti állat" hiába fogod mondani, hogy tartsa bent a macskáját, mert akkor nem fial, ő inkább azt fogja mondani, hogy szerez kandúrt, mert az állat nem való a lakásba. Sokakban nem is merül fel, hogy erre pénzt kell költeni, nézd meg itt gyakorin mennyi panaszkodó kérdés van a szomszédok macskáira.
ápr. 14. 23:51
 19/21 anonim ***** válasza:
28%
Olcsóbb ivartalanitani
ápr. 15. 05:38
 20/21 Avair2010 ***** válasza:
Azért népszerűbbek, mert párzás után nem tolnak ki magukból utódokat a legnagyobb elkeseredésedre (már amennyiben persze ezzel nem tervezel).
tegnap 06:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!