Miért népszerűbbek a kan (fiú) kutyák?

Mert hol népszerűbbek? Én ilyenről még nem is hallottam.
Ami lehetséges, hogy több kan születik, mint szuka.
Az otthon tartott kutyákat szokás ivartalanítani, innentől kezdve nem sokat számít a neme, szóval nem hinném, hogy a nemük alapján választanának kutyát az emberek.

"Az otthon tartott kutyákat szokás ivartalanítani, innentől kezdve nem sokat számít a neme, szóval nem hinném, hogy a nemük alapján választanának kutyát az emberek."
Pedig azért választottak, (választanak?) sokan kan kutyát, mert az biztosan nem fog fialni, és az ivartalanítása is egyszerűbb, olcsóbb.
A jelenlegi trendeket nem ismerem, a lakásban tartott kutyáknál még előnyösebb, is ha az szuka, és nem jelölgeti meg a szoba sarkait az ivartalanítás előtt sem.
Azokban az időkben, amikor még a kutyákat nem elsősorban házikedvencként tartották, valóban sokszor volt feltétel, hogy "kan legyen, szuka nem kell", és gyanítom, hogy ez nem is veszett ki teljesen

Amikor gyerek voltam az első kutyám azért lett szuka, mert a szüleim szerint a szukákat könnyebb kezelni, mint a kanokat, nem annyira dominánsak, kevésbé szöknek, nem járnak udvarolni, akkor még az emberek többségében, köztük a szüleimben fel sem merült az ivartalanítás.
Én inkább a macskáknál ismerem a szokást, hogy kandúr kell, mert az nem fog lefialni. A mai napig macskáknál sem az ivartalanítás, sem a bent tartás nem általános hagyomány, a nőstény macska meg évente többször lefial és nem tudnak mit kezdeni a kölykökkel.

Ivartalanítása olcsóbb, egyszerűbb kevesebb eü. kockázattal jár.
Pisi téma: tovább bírja séta nélkül elvileg, nem csurgatja olyan könnyen le a lábát, bundáját, tehát tisztább.
Hátránya: Hajlamosabb a jelölgetésre és a dominanciára.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!