Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Adhatok a kutyumnak az ebédből...

Adhatok a kutyumnak az ebédből? (milánói)

Figyelt kérdés
Megvettem neki reggel a méregdrága prémiumtápot, de nem eszi..többféle táppal próbálkoztam , de nemkell neki. a konzervet azt nagyon szereti , de azmeg most nincs itthon. Adhatok neki spagettit? elég sok darálthús van a szószba, biztos megenné....de hogy maga a szószba mit raknak bele azt nemtudom:Dlehet valami károsat ami viszont neki nemjó. ezért kérdezem. vagy mehet neki egy tányérral?
2010. nov. 10. 13:09
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Én nem azt mondom, hogy nem lehet gondosan összeállítani friss összetevőkből egy kutya étrendjét, de az biztos, hogy magamra se főzök, és egy belvárosi lakásban nem fogok neki állni kondérszámra húst főzni, mert azt a szagot senki nem tenné zsebre.

Persze, én is sokszor veszek jutalomfalatnak belsőséget, sőt olyan is volt már, hogy színtiszta karaj volt a jutalomfalat. Persze, hogy nem árt néha egy kis változatosság, és némi finomság is mindig jól esik.

Egyébként meg nem akarok belemenni a ki a főnök kérdésbe még százszor s ezerszer, de egy jó kutya-gazda viszonyban a kutya nem engedi meg magának azt a tiszteletlenséget, hogy ne fogadja el akár a száraz kenyeret is, ha a Gazda azzal kínálja éppen.

Tehát szerintem egyfelől viszony kérdése a táp megevése, másfelől éhség, harmadrészről pedig szimplán manipulálja a gazdát.

És képzeld, én ilyen szempontból hisztis gyerek voltam, és volt idő, amikor csak rántott sajtot voltam hajlandó enni, de volt rosszabb is, amikor a gundel palacsinta volt a kattanásom. Nem nagyon volt választási lehetősége a szüleimnek, hanem bizony volt,hogy azt mondták, hogy akkor nincs ebéd. Ha vacsorára se ettem meg a töltött káposztát, akkor vacsora se volt. Ne félj, reggelre megettem.

Én nem azt mondom, hogy egy kutyának éheznie kell, hanem azt, hogy meg kell ennie a tápot, mert az ember rá nem tud megfelelően főzni, és a táp még mindig sokkal de sokkal jobb, mint a milánói.

Egyébként ha valaki gondosan megválogatva az alapanyagokat, odafigyelve, hogy mire van szüksége, megfőzi a kutya vacsoráját, akkor minden tiszteletem az övé, és őt tartom követendő példának.

Itt egy jó cikk amúgy a kutya táplálásáról: [link]

Tápokról is van szó, meg arról, hogy melyik összetevőből, ásványianyagból mennyire van szuksége a kutyának. Tényleg minden tiszteletem azé, aki ez alapján össze tud állítani házilag egy megfelelő étrendet.

2010. nov. 11. 09:47
 32/34 anonim ***** válasza:

Az előttem írók már nagyjából leírták, hogy mit kéne tenned, én csak annyit szólnék hozzá, hogy a kutya táplálkozásában sokkal fontosabb az összetevők megfelelő aránya, mint a változatosság. Az sem véletlen, hogy egyik ételről a másikra fokozatosan kell átszoktatni. Ha pl. a kutya eddig konzervet evett, most meg tápot kéne, először csak egy kis tápot keverjünk az adagjához, majd fokozatosan egyre többet, s végül teljesen elhagyhatjuk a konzervet.

Ha ebből indulunk ki nem értem, hogy lehetne nem csak egyfajta ételt etetni a kutyával. Ha tápot etetsz a kutyáddal akkor adj neki tápot, ha otthon főzöl főzd ugyanazt. (Ide megjegyezném, hogy a nagyobb tápgyártó cégek saját laboratóriumukban számítják ki, hogy miből mennyi kell, hogy a kutyáknak jó legyen, és, hogy ez mennyire ízlik nekik)

A kutyának nem árt meg néhány nap éhezés, hisz míg nem az ember mellett élt csak akkor volt étele, ha sikeres volt a vadászat, utána hosszú ideig koplalt míg nem megint volt zsákmány és megint jól belakhatott.

2010. nov. 11. 18:56
 33/34 anonim ***** válasza:

én azokkal a válaszokkal értek egyet, amiket a 19:14 írt.

az utolsónak annyit: igen, régen annyit evett a kutya amennyit vadászott, de az a fontos ami most van! most tele van zsúfolva minden kajával, meg kutya kajával.

Ha nem mustáj éheznie miért éhezzen, ha megvan a lehetősége hogy kedvére egyen.

Tudom nem annyira okos a kutya mint az ember, meg nincsenek olyan tulajdonságai, de már páran írták hogy szinte családtag, és szerintem egy olyan család akinek van lehetősége(pénze) akármire, akkor a gyermekének is ad enni, nem koplaltatj 3-4 napig.

2010. nov. 12. 13:48
 34/34 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a májkrémes kenyeret! Az én kutyáim meg vannak érte őrülve! Csak ezt ennék! :)
2010. nov. 14. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!