Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sorházban lakok,3 pitbullt...

Sorházban lakok,3 pitbullt tartok, és a szomszédaim félnek toluk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az egyik szomszédom meg is mérgezte az egyiket, még jó hogy idöben észrevettem és az állatorvos megmentette az életét. A szomszéd nem is tagadja hogy o volt, és azt mondja újra megteszi ha nem viszem el vhová ezeket a "veszélyes dögöket" , pedig azok a kutyák még nem is ártottak soha senkinek, szinte egyaltalan nem ugatnak, szal nem értem miért zavarják ot. Most mit csinaljak? Érdemes feljelentést tennem?
2010. nov. 9. 23:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Ezt a rendeletet már eltörölték. Már nem számít veszélyes ebnek a pitbull
2010. nov. 10. 01:06
 12/22 anonim válasza:
90%

Szerintem mindenki annyi kutyát tartson, amennyit felelősséggel tud gondozni.

Nem értem a ribillió okát... Magyarországon, hivatalosan egy embernek van 2db, nem ivartalanított, törzskönyves pitje: mégpedig az Ebtenyésztők Szövetségének főfőfőmuftijának.

A pittől pedig az fél, akine soha nem volt még kutyájs.

Ezek a vérszopó, félelmetes vadállatok sok évig éltek a családomban, pici pólyás kistesók legjobb barátai voltak; mind a pit, mind a pit-boxer, stafford-boxer keverékek és a bullterrier is. Meg kéne nlzni a kutyatámadások %-os arányát, hogy mikor és milyen fajta kutya és hányszor támadott emberre. Ha a kedves hátsószomszéd fejbevágja a kutyát kapanyéllel párszor, persze hogy csóró kutya legközelebb elveszi a botot a felé hadonászva közeledő idős embertől, mert fél... Momentán épp egy boxerem, egy németjuhászom, 2 bolognesém és egy tacsim van... Az egyik fehér vakarék kivételével mind talált- örökölt, mentett kutyu, a (szintén mentett) macskákkal is jól megvannak, régen a többi "vadorzó" is együtt evett, aludt a macskákkal és a többi állattal, lelkes, kedves gyerekfelvigyázók voltak, mindezeken felül a világ legmegbízhatóbb családi kutyái.

Lényeg a lényeg: aki nem ismeri a pittet, mert soha nem volt neki, az magára vessen. Először meg kéne ismerni az ellenséget, mielőtt megkövezik.

Neveltetés kérdése az egész.

Mindenki vésse az agyába:

Nem a kutya tehet arról, hogy rossz embert szeret...

2010. nov. 10. 03:53
 13/22 anonim ***** válasza:
86%
Én tudom, hogy nevelés kérdése a kutya viselkedése. Viszont ha az mbernek közeli szomszédai vannak, valamennyire tekintettel kell rájuk lennie. Itt a kulturált kutyatartás is számít. Tehát három nagytestű kutyát csak ahhoz értő ember tartson. Ha sétálni viszi, bármennyire is jól neveltek, tegyen rájuk pórázt, mert félelmet kelthetnek azokban akik nem ismerik, netalán még félnek is a kutyáktól. Azon meg el kellene gondolkodni, hogy vajon mi váltotta ki hogy itt nem csak egy, hanem több szomszéd is fél az állatoktól. Hiszen ha már nagyok és tényleg semmi baj velük a félelem nem már alább kellett volna hagynia bennük. S itt ugye, nem egy szomszédról írta a kérdező, hogy fél, hanem a szomszédokról. Nekünk is van a házban pitbull én nem félek tőle, ismerem a fajta tulajdonságait. Viszont nem vennék rá mérget, hogy soha semmi baj nem történik. A gazdája nem szocializálta és bizony szemmel láthatóan a kutya viszi sétálni a gazdát. Az én kutyámmal nem találkoznék velük, ha sétálnak, mert nagyon haragszik a többi kutyára. Viszont van néhány jól szocializált staffi is felénk, akik nagyon jól neveltek, még játszani is nagyon óvatosan játszanak a kisebb kutyákkal. A gazdájukat pedig istenként követik. Tehát én azért megnézném, hogy mi ébresztett ekkora félelmet a szomszédokban. Mert az lehet, megoldható lenne (gondolok pórázra, szájkosárra addig még a futtatóra értek ez megnyugtathatja őket, stb.) Kutyát csak felelősséggel szabad tartani és másokra is tekintettel kell lenni.
2010. nov. 10. 06:32
 14/22 anonim ***** válasza:
95%

A világ egyik legidiótább sztereotípiája az, ami a pitbullok körül kialakult. Egyszer egy tanulmányt olvastam a kutyák idegi labilitásának genetikai okairól, fajták sorrendjében lebontva. Múltbéli feljegyzett történésekből raktak össze egy statisztikát.

Érdekes volt a sorrend, ugyanis a pitbullokat agresszióban olyan kutyák előzik meg, mint németjuhász, tacskó, rottweiler, kukázusi juhász stb.

Ha német juhászod lenne, azon senki nem háborogna, de pitbull az egy kedvenc témája a sok korlátolt, félművelt idiótának. És igenis annak van igaza, aki azt mondja, hogy nevelés kérdése. A pitbull egy nagyon emberszerető kutya. Az agressziót kizárólag más kutyákkal szemben tanusítják, ha arra képzik ki őket.

Aki nem hiszi, annak szívből ajánlom a National Geographic TV-n a "Csodálatos kutyadoki (kutyákkal suttogó)"- Cesar Millan műsort.

És mégegy: a kutyák megmérgezése büntetőjogi kategória. Önbíráskodás, állatkínzás, vagyon elleni bűn. Ráadásul a kedves szomszéd igen bátor, mert ha velem csinálna ilyet, én meg tudnám keseríteni úgy az életét, hogy sírva nyüszítve menekülne a környékről is.

Ha jogi útra akarod terelni, akkor előbb annak nézz utána, hogy ott a helyi szabályok hány kutyát engednek ingatlanonként. Ugyanis így elejét veheted annak, hogy hiába neked van igazad, egy köcsög szemét szomszéd azzal söpörjön le, hogy csak 1 vagy 2 kutya a max és neked 3 van.

Állj ki magatokért, a kutyáidért és ne hagyd a köcsögséget elharapózni! Sok sikert és jobbulást a kutyusnak.

2010. nov. 10. 06:35
 15/22 anonim ***** válasza:
93%

Csak néhány videó azoknak akik az ostoba Pit Bull sztereotípiákban hisznek:

http://www.youtube.com/watch?v=HO8Rn5XTK_0

http://www.youtube.com/watch?v=l1ZCccf78Ck&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7uK5ctEget0&feature=related

A Pit Bull és az Amstaff is köztudottan család és gyerekszerető kutya! Csak a sok barom miatt akik menőzésből meg divatból tartanak ilyen kutyát és uszítgatják boldogra, boldogtalanra hogy megmutassák milyen f*sza gyerekek, hiszik sokan hogy ezek a fajták milyen veszélyesek.. Igen, rossz neveléssel valóban veszélyes kutyák hiszen nagyon erős a harapásuk de könyörgöm! A kistestű kutyák több embert támadnak meg mint más kutyák, mert azt gondolják a kedves gazdik hogy jaj de kis cuki nem kell őt nevelni, csak hordom ide oda, ölben, táskában, nem baj ha szétrág ezt azt.. Csak ugye egy yorki nem tud akkorát harapni mint egy pit például, ezért nem is olyan érdekes hír ha egy kiskutya támad emberre..

2010. nov. 10. 09:00
 16/22 anonim ***** válasza:
91%

Én biztosan feljelenteném az ilyen szomszédot, de előtte felvenném telefonra, amikor bevallja, hogy mit tett.

A kutya is érző lény, nem értem ,hogy hogy képes valakik ilyesmire...

Az videólinkelőnek járt a like, mert az utolsó videó, az nagyon ott volt. A pitbull tűrte, hogy a kisgyerek a bordáira támaszkodik, ráfekszik, a lábát nyaggatja, a farkát húzogatja, ráült a hátsó két lábára a gyerek, de ő még csak a fejét sem vette fel..

Erről ennyit.. NEVELÉS KÉRDÉSE!!!

2010. nov. 10. 09:25
 17/22 anonim ***** válasza:

Érdekelne, hogy a kérdező, mit reagál az eddigi hozzászólásokra.

Gyanítom, hogy itt közte és szomszédai közt nem sima fajta gyűlöletről van szó.

2010. nov. 10. 09:56
 18/22 anonim ***** válasza:
25%

A kutyatartás felelősséggel jár, te pedig kedves kérdező áthágtad a szabályait. 3 nagytestű kutyát sehol az országban nem tarthatsz a szomszédok hozzájárulása nélkül.

Téged lehetne egyedül felelősségre vonni és nem a szomszédokat!

2010. nov. 10. 14:45
 19/22 anonim ***** válasza:
95%

Kedves utolsó, egy hangot nem szólnál, ha 3 labradorról vagy 3 vizsláról vagy 3 beagleről vagy akár 5 havaneseről lenne szó.

Magyarországon az ebtartási rendeleteket többségében olyanok hozzák, akik nem értenek a kutyához és sosem volt kutyájuk. Én sétáltathatnám szájkoásrban az emberek által agyba főbe vert, menhelyi keverékemet, aki a légynek sem tudna ártani, még mindig összerezzen egy hangosabb szótól vagy felemelt kéztől, csak mert 65 centi magas. Az emberektől ki védi meg a kutyákat?? Rájuk nem vonatkozik a törvény csak a normális gazdikat lehet szapulni?

2010. nov. 10. 14:55
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

aki áthágja az ebtartás előírásait az felelőtlen kutyatartó, nem a fajtára van kihegyezve a válaszom...egy sorházi lakásban nem lehet normálisan tartani 3 nagytestű kutyát és minden rendelet tiltja...

nem kell szabálysértésre buzdítani itt senkit csak azért mert cukimukik a pitbullok:)

a szomszéd feljelenthető ha bizonyítható a mérgezés, ez egy külön ügy de számítani lehet a szomszéd(ok) részéről is egy feljelentésre és neki is igaza lesz ebben az ügyben ami egy szabálysértés...a mérgezés meg törvényszegés...

2010. nov. 10. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!