Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért rág szét mindent a kutyám?

Miért rág szét mindent a kutyám?

Figyelt kérdés
3 hónapja fogadtam örökbe egy kutyát, aki most kb 9-10 hónapos, de mindent megeszik vagy megrág amit talál. Ki tettem a kertbe amíg én dolgozok de ott is megtalálja a seprű nyelet amit félbe rág és leszedi az asztalról a kaki zsákját is ha véletlen ott marad,+azt még hozzá tenném hogy szakadó esőben a kapuban lefekszik és ott vár engem, pedig van egy jó nagy háza ahova csak akkor megy be ha kaja van a kezembe, a lakásban pedig ha nem vagyok mellette az ágytól kezdve a szekrényig megesz mindent akár 10 perc egyedüllét után, de amikor bent vagyok a szobámba vele igazából nem is foglalkozik velem ha próbálnék vele játszani, néha úgy érzem meg van rám sértődve amiért egyedül hagyom őt, ez ellen a kutya iskola segítene? van valakinek ilyen tapasztala a kutyájával kapcsolatban?

ma 20:01
1 2
 1/11 kutyafule4 ***** válasza:
44%
Néha komolyan nem értem mi jár egyesek fejében, amikor ennyire fogalmatlanul kisállatot fogadnak be.
ma 20:17
 2/11 A kérdező kommentje:
ilyenkor realizálom hogy az ilyen emberek miatt tart itt a világ, ha valaki segítséget kér mert kezdő az állattartásban, azonnal támadni kell? fájna ha nem kommentelnéd azt ha valaki segítséget kér? jesszusom
ma 20:22
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Normális dolog kölyökkorban, hogy mindent meg akarnak rágni. Erélyesen rá kell szólni, hogy nem szabad és elvenni tőle, adj neki rágható játékot alternatívaként. Amúgy kutyanevelés témában sok könyv/videó van + kutyasuliba is kéne járnod vele.
ma 20:25
 4/11 anonim válasza:
94%

Szeparacios szorongasa biztos van, de ezen kivul lehet pluszban a foglalkozas hianya is.

Kutyaiskola kezdesnek jo lehet, de aztan nagyon bele kene ebbe allni. Napi seta, gyakorlas, farasztas. Aztan ha nem eleg, trener.

Alapvetoen az egyedulletre is fokozatosan szoktatni kellene.

ma 20:28
 5/11 kutyafule4 ***** válasza:
45%
És miért nem azelőtt nézel utána a dolgoknak, mielőtt hazaviszed?
ma 20:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Mennyit vagy vele egy nap? Mennyit foglalkozol vele? Mennyit sétáltatod? Hogy fárasztod le mentálisan? Kutyaiskolába eddig nem is vitted? Miért nem?

Így, felügyelet nélkül ne hagyd magára, mert ez veszélyes! Szobakennel, kintre kennel, amíg ki nem növi.

ma 20:47
 7/11 kutyafule4 ***** válasza:
48%
#2 amúgy hol tart a világ? 2025-ben minden telefonon van internet de nem képes az ember használni a keresőt és utánanézni alapdolgoknak.
ma 20:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként 1-esnek igaza van. Egy kölyökkutya rág és rombol. Akkor is, ha sokat fárasztják. Ha meg ez nem történik meg, ha nem jól tartják, még inkább. Erre fel kell készülni. Bár 3 hónap alatt, 9 hónapos korára odáig el kellett volna jutni, hogy tabu sok dologhoz hozzáérnie.
ma 20:52
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A suli alapból ajánlott kezdő kutyásoknak, emellett fáraszd le a kutyát mentálisan és fizikálisan (utóbbit azért módjával, mert még kölyök, növésben van), állíts fel szabályokat, adj neki valós alternatívákat (rágható, strapabíró játékok, kajával töltött játékok, szárított rágcsák).
ma 21:02
 10/11 anonim ***** válasza:
55%

"amúgy hol tart a világ? 2025-ben minden telefonon van internet de nem képes az ember használni a keresőt és utánanézni alapdolgoknak."

Hát ja, igaz a sok infó mellett nehéz eligazodni, de még mindig egyszerűbb, mint a sok frusztált egységsugarútól értelmes választ kapni.

ma 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!