Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 oltással már rövidebb...

3 oltással már rövidebb sétákra mehet a kutya?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Két napja kapta meg a kölyök kutyánk a harmadik oltását (veszettség hiányzik még az oltások közül). Vihetem rövidebb távra sétálni? Olyan helyre természetesen ami nem rittyós és nincsenek kóbor kutyák. A környékünkön mindig nagy figyelmet fordítottak a környezet tisztaságára. ☺️ Plusz az összes kutya a környéken oltott. Vagy várjak még a veszettség oltásig?

jan. 28. 19:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Már hogyne vihetnéd, nem kell inkubátorban tartani. Már az első kombinált után is vihetted volna. A veszettséginek meg semmi köze ahhoz, viszed-e sétálni. Minél jobban agyonoltatod, annál valószínűbb, hogy nem tud megfelelően kialakulni az immunrendszere. A természetes közegb és a szocializáció hiánya sok kárt okoz. Ne kutyafuttatóba vidd, hanem parkba, utcára. ismerősök családi házába, hogy minél ingergazdagabb legyen a környezete. Most még könnyen szocializálhatóbb, minél később viszed, annál több bajod lesz a szocializációval.
jan. 29. 08:34
 12/13 anonim ***** válasza:

Én vittem már 8 hetes korában is a mezőre és kézben a másik kutyám foglalkozásaira, mikor a dokitól is zöld utat kaptunk, akkor utcára is.

A veszettség kockázata iszonyú kevés, leginkább az emberek védelme miatt kell a kutyáknak beadatni és ez az egy oltás kötelező törvényileg is.

A tenyésztője, aki amúgy állatorvos már 5-6 hetes koruktól kivitte őket a saját, de nem bekerített mezőjére/legelőjére "sétálni".

jan. 29. 09:13
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!!! Azóta már voltunk sétálni 😊 ügyesen viselkedett és nagyon élvezte a kis huncut :DD
jan. 29. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!