Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 oltással már rövidebb...

3 oltással már rövidebb sétákra mehet a kutya?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Két napja kapta meg a kölyök kutyánk a harmadik oltását (veszettség hiányzik még az oltások közül). Vihetem rövidebb távra sétálni? Olyan helyre természetesen ami nem rittyós és nincsenek kóbor kutyák. A környékünkön mindig nagy figyelmet fordítottak a környezet tisztaságára. ☺️ Plusz az összes kutya a környéken oltott. Vagy várjak még a veszettség oltásig?

jan. 28. 19:21
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

LEMARADT!!!

:

Azért szeretném vinni amennyiben lehetséges, mert már elég nagy a mozgásigénye és szeretném ha szocializálódna

jan. 28. 19:22
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én vinném. Borzasztó fontos a szocializáció - sajnos nálunk a kutyánk oltási sorát nem folytatta aki megvette a tenyésztőtől, így szobafogságon volt plusz sok-sok hétig nálunk, ez nagyon is látszik a viselkedésén.
jan. 28. 20:15
 3/13 A kérdező kommentje:
Akkor nem lesz baja ha csak három oltása van? Parvo,Kombi,Kombi
jan. 28. 20:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert hány oltást szeretnèl még neki, mondd?!
jan. 28. 21:07
 5/13 A kérdező kommentje:

4:

Parvoja van és két kombi. A veszettséget kell még neki, úgy tudom. Legalábbis nekem azt mondták, hogy négy kell. Bár, valaki azt mondta csak hármat kap… Ezért kérdezem. Bocsi, nagyon béna vagyok még, első kutyám 😊

jan. 28. 21:11
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Az oltás beadása után a védettség, nem alakul ki azonnal, az még további két hét is lehet.

Viszont eddig sem volt hermetikusan elzárva mindentől, akár te is hazavihettél volna vírust, baktériumot.

Kutyák közé még nem vinném, de annak sem látom értelmét, hogy karanténban legyen még hetekig.

jan. 28. 21:25
 7/13 A kérdező kommentje:
Konkrétan kutyák közé (például futtató) nem vinném. Csak az utcán szeretném sétáltatni. Esetleg a főtéren 😊
jan. 28. 21:30
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan viheted egyenlőre azért még kutyák közé ne de lassan az is mehet.
jan. 28. 21:44
 9/13 anonim ***** válasza:
79%
Én vigyáznék. Más kutya környékébe biztos nem engedném. Kezdetben ingerszegény környezetben kezd el. Sajnos a parvo nem a legkellemesebb betegség.
jan. 28. 22:21
 10/13 anonim ***** válasza:
83%
Én meg várnék az oltás után min 1 hetet, mert az a 2. kombi oltás meg nem tudott hatni. Azon már nem múlik semmi. Addig csak annyira vinnem le, amennyi a szobatisztaságra neveléshez kell.
jan. 28. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!