Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya megkapja a gyereket?

Kutya megkapja a gyereket?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, nem az én kutyám, de nem tudom elkerülni, hogy találkozzanak! A gyerek már többször mesélte, hogy a kutya megharapja őt. Külsérelmi nyom szerencsére nincs, nyilván ha lenne jobban tudnám merre induljak. Én ebből úgy gondolom, hogy inkább csipkelődés, de ezt sem tartom helyes viselkedésnek, a gyerek számára egyértelműen kellemetlen, amit a kutya gazdája is tud.

A kutyára elvileg nincs rászólva, a gyereket azzal “nyugtatják”, hogy a gazdát is megkapja itt-ott, meg hogy ne tegyen hirtelen mozdulatot. De legutóbb azt mesélte, hogy hozzá sem nyúlt a kutyához, háttal állt neki és a kutya megkapta. Közepes méretű kutya, 20 kg körül, mindenféle mix., szerintem tanítva nem nagyon van egyébként, kutyasuliba nem járnak vele. Már nem az a korú állat, hogy jön a foga és azért harapdál, a fogváltáson túl van. A gyerek óvodás korú.

A gazdával ezt szerintem nem tudom megbeszélni, mivel nem túl jó a kapcsolatunk, a gyereknek hiába mondom, hogy ne játsszon a kutyával. Egyrészt gyerek, aki szereti az állatokat, másrészt ezek szerint akkor is megtörténik ez, ha nem foglalkozik a kutyával.

NEM vagyok kutyaellenes, de én ezt nem tartom helyes viselkedésnek, és fogalmam nincs hogyan kellene kezelni. Nálunk is van kutya, soha nem bántaná a gyereket, mondjuk vele foglalkozva is van, nem csak nő mint a dudva. Azt tudom, hogy én a saját kutyámmal ezt hogyan kezelem, de nyilván ez azonnali beavatkozást kíván, és nem is a kutyával közel egy súlyban levő gyerek dolga lenne kezelni.

Milyen lehetőségeim vannak azon kívül, hogy megvárom, míg esetleg úgy megharapja a gyereket, hogy látleletet tudok vetetni? Nyilván az lenne a jó, ha a kutya gazdája belátná, hogy a kutyája viselkedése problémás, de erre nem sok esélyt látok. A gyereknek mit tudnék mondani, mit tegyen, ha megkapja a kutya?

jan. 27. 11:22
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
32%
Minek viszed ilyen helyre a gyereked?
jan. 28. 09:40
 22/23 anonim ***** válasza:
67%

Az a baj, hogy a láthatás kötelező, a gyámügy meg a rendőrség nem csinál semmit.

Annyit tehetsz, hogy módosíttatod a kérelmet - újat nyújtasz be -, hogy a lthatás NE xy lakásán történjen hanem pl nálad, mert félted a kutyától a gyereked.

jan. 30. 08:17
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, kötelező, de ha ő sem akar menni, őt nem kötelezhetik. - ebben nagyon tévedsz, 19-es. Ha megállapított a láthatás, a gyereknek KÖTELEZŐ mennie, ha akar, ha nem.

Annyit tehet a másik fél, hogy módosítani próbálja a láthatási feltételeket.

Megjártuk apámmal ezt az utat...

Rhadtul nem volt egyszerű, mert anyuka élt a jogaival, és hiába nem akart menni hozzá a féltesóm, a végzésben ott állt a heti két nap.

És ha nem vittük, mert a gyerek már előre sírt, hogy anyához nem megy, akkor jöttek a rendőrök hgoy akadályozzuk a láthatást.

Ez ma a magyar valóság.

(nálunk apuka közös, anyuka más, okkal maradt nálunk a testvérem, mert anyukának vannak elég komoly problémái, de kiharcolni hogy ne kelljen anyukához menni... hónapokba telt, mire megkapta apa az új végzést).

jan. 30. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!