Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya megkapja a gyereket?

Kutya megkapja a gyereket?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, nem az én kutyám, de nem tudom elkerülni, hogy találkozzanak! A gyerek már többször mesélte, hogy a kutya megharapja őt. Külsérelmi nyom szerencsére nincs, nyilván ha lenne jobban tudnám merre induljak. Én ebből úgy gondolom, hogy inkább csipkelődés, de ezt sem tartom helyes viselkedésnek, a gyerek számára egyértelműen kellemetlen, amit a kutya gazdája is tud.

A kutyára elvileg nincs rászólva, a gyereket azzal “nyugtatják”, hogy a gazdát is megkapja itt-ott, meg hogy ne tegyen hirtelen mozdulatot. De legutóbb azt mesélte, hogy hozzá sem nyúlt a kutyához, háttal állt neki és a kutya megkapta. Közepes méretű kutya, 20 kg körül, mindenféle mix., szerintem tanítva nem nagyon van egyébként, kutyasuliba nem járnak vele. Már nem az a korú állat, hogy jön a foga és azért harapdál, a fogváltáson túl van. A gyerek óvodás korú.

A gazdával ezt szerintem nem tudom megbeszélni, mivel nem túl jó a kapcsolatunk, a gyereknek hiába mondom, hogy ne játsszon a kutyával. Egyrészt gyerek, aki szereti az állatokat, másrészt ezek szerint akkor is megtörténik ez, ha nem foglalkozik a kutyával.

NEM vagyok kutyaellenes, de én ezt nem tartom helyes viselkedésnek, és fogalmam nincs hogyan kellene kezelni. Nálunk is van kutya, soha nem bántaná a gyereket, mondjuk vele foglalkozva is van, nem csak nő mint a dudva. Azt tudom, hogy én a saját kutyámmal ezt hogyan kezelem, de nyilván ez azonnali beavatkozást kíván, és nem is a kutyával közel egy súlyban levő gyerek dolga lenne kezelni.

Milyen lehetőségeim vannak azon kívül, hogy megvárom, míg esetleg úgy megharapja a gyereket, hogy látleletet tudok vetetni? Nyilván az lenne a jó, ha a kutya gazdája belátná, hogy a kutyája viselkedése problémás, de erre nem sok esélyt látok. A gyereknek mit tudnék mondani, mit tegyen, ha megkapja a kutya?

tegnap 11:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
63%

Meg kell nevelni a gyereket, hogy ne menjen ennek a kutyának a közelébe.

Nem is értem, meg akarod várni, amíg rendesen megharapja?!

Az én gyerekem is imádja a kutyákat, de 1. idegen kutyákhoz sosem mehet oda csak úgy magától, ha meg tudom, hogy problémás a kutya, egyértelműen nem engedem a gyereket a közelébe.

Vagy a kutyát kell elzárni, amíg a gyerek ott van, vagy a gyerek ne menjen oda, ahol megharapja a kutya.

tegnap 11:27
 2/21 A kérdező kommentje:

A gyerek családtagjának a kutyája, tehát nem idegen ember kutyája, hogy pl. az utcán találkoznak hetente egyszer. Nyilván én sem vagyok hülye, az utcán is mindig kérdés után simogathat csak kutyát a gazdi engedélyével, stb.

A kutya 0-24 ott van vele egy légtérben, mikor ő is ott van. Az nem megoldható, hogy a gyerek ne menjen ehhez a családtaghoz, mennie kell. Én pedig nem vagyok ott vele, mindig utólag hallom ezeket a sztorikat.

tegnap 11:32
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

#1, ohh, igen.

Én azt feltételezem, hogy valamiféle olyan helyen kapkod a kutya, ahova kötelező elmennie a gyereknek. Pl. láthatás, vagy láthatás alatt a másik szülő családja. Ahol a kérdező ne pattogjon, mert ott neki igaza sose lehet.

tegnap 11:34
 4/21 A kérdező kommentje:
#3 teljesen így van :(
tegnap 11:35
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Én a gyámhivatalnál futnék egy kört. Ha mondjuk nem bántaná az a kutya, de mondjuk egy régi trauma (pl. korábbi utcai támadás) miatt rettegne a kutyáktól, akkor sem hiszem, hogy ennek a bizonyos családtagnak van joga tovább traumatizálni a gyereket azzal, hogy kényszeríti a vele egy légtérben való tartózkodásra...

Ezzel csak arra céloztam, hogy hátha van erre is valami szabályozás, amihez elég a gyerek "vallomása" a harapás tényéről, nem kell látlelet.

tegnap 11:50
 6/21 anonim ***** válasza:
29%
#5 mert az hogy megnevelem a kutyát is meg a gyereket is az nem opció ugye? Mindjárt nyírjuk ki az állatot 👏🏻
tegnap 11:51
 7/21 retektorta ***** válasza:
79%
#5 Lelőnéd a gyereked ennyiért? Ejnye...
tegnap 12:00
 8/21 A kérdező kommentje:

Sajnos a gyámhivatal semmit nem ér, kb. mint a rendőrség, amíg vér nem folyik nem lesz semmi, joga van a gyerekhez. Még kb. én leszek elővéve, hogy nincs bizonyítékom, de gyanúsítgatok.

Szerintem a kutya egyébként féltékeny a gyerekre és azért csinálja ezt, vagy csak szimplán hamis, mivel jóemberkedésből nyilván egy menhelyi kutyát kellett hozni ki tudja milyen háttérrel, úgy, hogy előtte a kutya gyereket nem látott közelről, nem tudták ezáltal megmondani, hogy hogy reagál a gyerektársaságra.

Őszinte leszek, mivel a kutya ezt a viselkedést a gazdájával szemben is megengedi magának nem tudom azt mondani a gyereknek, hogy dominálja le a közel akkora kutyát, mint ő. Meg ez nem is az ő dolga lenne, de teljesen tanácstalan vagyok mit tehetnék.

Nyilván kvára nem akarom megvárni, míg látható nyoma lesz ennek a viselkedésnek, de szerintem az nem biztató, hogy a gyerek háttal áll a kutyának (vártak valamire), nulla kontakt közöttük elmondása szerint és a kutya a gazdája jelenlétében is odacsípett neki.

tegnap 12:01
 9/21 A kérdező kommentje:

#7 nagyon megköszönném, ha leírnád hogyan neveljem meg a gyereket, épp erre vagyok kíváncsi. Mert a kutya nem lesz megnevelve.

Nem bánik csúnyán az állatokkal, nagyobb állatokkal (pl. lovak) is tudja hogyan kell viselkedni, de nyilván gyerek basszus, tehet hirtelen mozdulatot, mivel gyerek, aki nem úgy viselkedik, mint egy felnőtt.

Szóval hálás lennék, ha a fenti helyzetre lenne gyereknevelési tipped. A gyerek áll és várakozik, háttal a kutyának, a kutya két felnőtt jelenlétében (gazdái) odakap a gyereknek, aki hozzá sem nyúl. Majd a felnőttek részéről az a reakció, hogy közlik vele, hogy a gazdáját is megkapja, engedje el. Mit mondjak a gyereknek, hogy reagalja le megfelelően ezt a helyzetet? Te felnőttként mit tennél ebben az adott szituációban? Köszönöm a segítséget!

tegnap 12:06
 10/21 anonim ***** válasza:
75%

Mi konkrétan nem vittük anyósékhoz a gyereket, mert többszöri figyelmeztetésünkre sem zárták el a kutyát a gyerek elől.

Alkalmatlanok voltak felfogni, hogy egy óvodás korú gyerekre felugráló dög, az nem ugyanaz, mint egy 180 cm-es felnőttre.

Egyszer-kétszer szóltunk, változás nem történt, közöltük hogy többet nem megyünk.

Eltelt 1 év, mire az ajtóból kértük zárják el a kutyàt, különben nem megyünk be.

Ebből tanultak. Második gyereknél már nem merték ezt eljátszani, kezdetektől el volt zárva a kutya.

Nem is értem kérdező! Egy másodpercre sem teszem ki a gyerekemet ilyen inzultusnak, annak meg főleg nem, hogy a gyerek semmibe legyen véve hogy ő hogy éli meg ezt az egészet?

Mert hiába szól szegény óvodás, nem védik meg biztonságosan a kutyától.

Tájukra nem mennék az biztos!

tegnap 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!