Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj ha kicsit megcsúszik?

Baj ha kicsit megcsúszik?

Figyelt kérdés
A kutyáimat eddig mindig beoltottam időben, most viszont az egészségügyi könyvét kerestem, mert meg akartam nézni, hogy mikor lett pontosan ivartalanítva. És ott láttam, hogy pénteken lejár az oltás. Én jövőhéten elég sokat fogok dolgozni. Bevállaltam most hétköznap 10-20 órai műszakot. És február 3.-ig így lesz most. Az állatorvos nálunk 17-18-ig van hétköznap. Nem baj ha az oltás egy héttel késve lesz beadva. Ne vigyem addig sétálni? Nem harapós, viszont néha szokott lenni nálunk pár kóbor kutya és kicsit tartok tőlük.

tegnap 23:28
 1/8 A kérdező kommentje:
Elírtam, nem február 3, hanem 6.
tegnap 23:32
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Jogi szempontból kérdezed vagy a kutyád védettsége miatt? Jogilag ha 1 éven túl volt az oltás, akkor jár az ejnye-bejnye, ha kiderül. A kutyád védettsége viszont nem múlik ennyin. Az állatorvos sem szokott ennyi késésen kattogni.
tegnap 23:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, semmi baj nem lesz.
ma 00:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az állatorvosok azzal sem szoktak foglalkozni, ha több éve nem volt oltva a kutya, legfeljebb megjegyzik, hogy aktuális lenne már. Ők nem hatóság, nem büntethetnek.

Baj akkor van, ha valakit megharap az állat, feljelentenek és kiderül, hogy több, mint egy éve nem volt oltva.

ma 00:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Senkit nem érdekel. Csak akkor van gáz ha netán ezidő alatt megharap valakit
ma 01:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Menhelyen eddig az öt év volt, amit láttam egy beadott kutyánál és soha egy ex gazdi se lett elővéve miatta, néha én is kések 1-2 hetet.
ma 07:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A kutya igazából védett marad, szóval biztonságban lesz. Viszont ahogy előttem is mondták, ha megharap (akár csak ejt is egy pici sebet véletlenül, nem feltétlenül támad/védekezik.

Nagy baj itt se lehet, mert nem lesz veszettség-gyanús a kutya, de azért egy jogi procedúra senkinek se kellemes.

Nyilván vigyázol, de azalatt az extra 1 hét alatt különösképpen, hogy biztos ne legyen baj.

ma 10:29
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön 2 évente oltanak, nálunk az 1 év a kötelező. A doki nem fog szólni érte.
ma 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!