Milyen tápot javasoltok ebben az esetben?
7 hónapos angol cocker spániel.
Ha bármilyen népszerű tápot adunk neki, körülbelül napi 6-10 alkalommal jön ki belőle. Ez nekünk sem jó, de főleg nem neki.
Volt, ami lecsökkentette napi 4-re kb, de a legjobb akkor volt, amikor diéta miatt párom főzött neki és rizset, húst és répát kapott. Akkor napi 1-2 volt, és minőségében is rendben volt, ha lehet ilyet mondani.
Nyilván ez nem élhető, hogy 3 naponta sokezer forintért főzzünk, úgyhogy valami olyan száraz táp kéne, amivel hasonló eredményeket tudunk elérni. Állatorvos szerint a csirke/szárnyas a baj, hát nekünk a bárányos táp sem volt jobb semmivel.
A legprémiumabb tápokat, amik 13000-15000ft / 2,5kg még nem próbáltuk, de ha rajtam múlik nem is fogjuk :)
Köszi a tippeket, segítséget!
Legalább 2 hónap, mire egy új tápra teljesen átáll a kutya szervezete. A sűrű váltogatás a legrosszabb, amit tehettek szegény kutyával.
Az állatorvos ránézésre nem fogja megmondani, hogy a csirkével van e baja a kutyának, vagy sem. Mert ezt még allergia teszttel sem lehet kimutatni.
Jó volna tudni, hogy mik azok a tápok, amiket már próbáltatok. És mennyi ideig adtátok azt a fajta tápot, mi volt a váltás oka. Csak a kaki mennyisége? Vagy más is volt?
Nem kell a "legprémiumabb" tápot adni, mert attól, hogy valami drága, még nem jelenti, hogy az a legjobb. Kb az összes fajtára rá van írva, hogy prémium...
2,
ezek szerint ezt elrontottuk, mert ahogy elfogy a táp, ami nem jó, másikat próbálunk. Sok tápot kipróbáltunk, ami kapható a kisállat boltokban, egyedül a legfelső kategóriát nem. Egy táp volt, amitől egy kicsit jobb lett a helyzet, de szerencsétlenségemre ötletem sincs, hogy melyik volt már az...
"de szerencsétlenségemre ötletem sincs, hogy melyik volt már az..."
Legalább egy Google táblázatot nyiss neki. Táp megnevezése, összetevők, kezdődátum, végedátum, tapasztalatok (akár hetekre bontva is).
A Royal is túlárazott vacak kategória. Ez alapján javaslom, hogy tájékozódj a kutyatáp összetevőinek értelmezéséről.
Én a leírtakon túl kipróbálnék még egy hidegen sajtolt kutyatápot is, az is könnyebb a gyomornak, illetve állatorvosi egyeztetés után medikai tápot.
Ezekkel párhuzamosan vérkép + széklet vizsgálat, emésztőrendszeri rendellenességek keresése.
Szia!
Allergiatesztet jelenleg tüneteket produkáló kutyánál nem nagyon van értelme csinálni, egyelőre maradjon a kímélő diétán. Ahogy az előző írta, kéne egy alapos kivizsgálás, ha sok táp nem vált be lehet van valami más baja is. Ha tényleg a csirke a baj, akkor nagyon oda kell figyelni az összetevőkre, mert sok tápba bár nem csirkehúst raknak, az összetevőknél látható hogy csirkezsír is van benne pl. Így hirtelen ezeket találtam.
Itt egy elég részletes ajánlás (nyilván egyedenként eltérhet) hogy milyen tápanyagszükségletei vannak a kutyáknak, macskáknak.
Emellett megjegyezném, hogy a hústartalom sok esetben megvezető lehet, mert sok tápban ilyen 60%-os friss húst írnak. Viszont a hús jó 50-60%-a víz, a tápba nyilván szárított formában kerül, ezérta táp valós hústartalmát mindig érdemes kicsit kétkedve olvasni.
A Brit Care szerintem elég jó táp, tápértékben, összetevőkben eléggá rendben van, max 1-2 hetente érdemes mellé egy kis májat adni mert a vastartalma kicsit alacsony, de ezen kívül teljesen korrekt. Ha nagyobb kiszerelésben veszed általában olcsóbb kilónként és tovább is elég. A Brit Premium azért ettől jócskán elmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!