Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam le erről a...

Hogyan szoktassam le erről a kutyám?

Figyelt kérdés

Egyetlen dolgot nem tudok megtanítani a kutyámnak.

Pici kora óta úgy eszi a száraztápot, hogy pár darabot bevesz a pofájába és méterekkel arrébb leteszi. De nem eszi meg mindet, hanem hozza a következő adagot másik helyre, és így tovább…

Ezért a szobám parkettája állandóan tele van kutyatáppal. Amíg nem teszek újra a táljába, apránként feleszegeti.

Rengeteg szedegettem utána és próbáltam arra tanítani, hogy nem szabad széthordani, de a helyzet változatlan.

Láttam már videót Facebookon, ahol az ugyanilyen fajta kutya is ezt csinálja. Nem tudom, hogy egyáltalán lenevelhető-e róla, vagy nem is érdemes, mert hozzá tartozik. Ezért sem mertem nagyon szabályozni, meg attól féltem nehogy azt higgye nem ehet.

dec. 23. 13:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Egyébként amit széthord, azt kiválogatja. Kb. a felét megeszi, a felét ott hagyja. Bizonyos szemeket megszagol és nem kell neki. Pedig egyforma a táp. 😃 Aztán később azokat is megeszi.
dec. 23. 18:33
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem mohó a kutyád ennek örülj ez nem rossz.
dec. 23. 18:34
 13/17 A kérdező kommentje:
Én ennek örülök. Csak a szoba ne lenne tele kutyatáppal. Ráadásul néha begurul a szekrény, ágy alá, és napokkal később csak onnan veszem észre, hogy ott kapar, nyüszög, mert neki az az egy darab szottyadt táp kell, hiába van a táljában a friss. 😄
dec. 23. 18:40
 14/17 anonim ***** válasza:
Próbáld meg azt, hogy amikor kiveszi akkor visszateszed a tálba és határozott NEM parancsot adsz mindig ha újra kipakol, idővel meg fogja érteni hogy a táljából egyen.
dec. 23. 18:51
 15/17 A kérdező kommentje:
Félek azt hinné azért szólok rá, hogy eszik.
dec. 23. 18:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Amikor a tányérból eszik dicsérd ha kipakolja határozottan szólj rá.
dec. 23. 19:25
 17/17 anonim ***** válasza:
Az én kutyám is ezt csinálta én úgy oldottam meg hogy csináltam egy etető házikót fából, kaja időben beteszem neki oda a kaját és őt is, ha végzett kiveszem a kutyit és ha meghagyott tápot egy tiszta szemeteslapáttal visszarakom a táljába, ezt már megszokta és nem csinál szemétdombot a lakásból.
dec. 23. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!