A kutyám zaklatja a macskámat. Hogyan szoktassam le róla?
"látott két kóbor macskát szerelmeskedni és azt hiszi, hogy ők játszottak."
Nem hiszi azt, ne viccelj. Ez dominancia, amit tiltani kell. "Erősebb kutya bszik", szóval te vagy lejjebb a ranglétrán.
Jaj, istenem, gyere le...
Ha ennyire nem értesz a kutyákhoz, még a saját kutyádhoz is, biztosan kell neked az állattartás? Mi ez a baromság, hogy látott ilyet és most utánozza? Tényleg érdekel, te ezt komolyan elhitted? És ezt mondta neked valami nagyon okos rokonod, vagy magadtól fogant meg ez a gondolat a fejedben?
A megoldás: a kutyád domináns és nevelni kellene! Ha 1,5 évig lusta voltál nevelni, épp itt az ideje, hogy elkezd. Persze ez abból állna, ha tudatos gazda lennél, hogy legalább egy nagyon minimális tudást össze szedsz a kutyád működéséről.
Én alapból azt nem értem, minek a kutya mellé macska. Én minden kutyámat úgy neveltem-uszítottam, hogy minden kóbor dög macskát távoltartson az én udvaromtól, a kutyám kakiját összeszedem, idegen macska után nem takarítok.
Amúgy meg a macska is elég nyámnyila, általában együtt tartott kutyáknál-macskáknál a macska szokott odakapni először, aztán a kutya neveltetésén múlik, hogy lehet-e belőle barátság, vagy a viszálykodás marad. Jól kifogtad mindkettő állatot ezek szerint. :D Amúgy meg mit zavar, hogy a kutyád dominálja a macskát? Inkább, mint fordítva.
Köszönöm a válaszokat.
Kedves 4-es válaszoló! Normálisan nem lehet megfogalmazni? Miért kell ennyire lenéző, bunkó módon válaszolni? Ezzel neked jobb lett? Gondolom elég rossz napod lehetett, vagy alapból ilyen vagy mindenkivel. Abba nem gondolsz bele, hogy a képernyő mögött érző emberek ülnek? Gondolom az iskolában tipikus beszólogatós gyerek voltál és kinézted magadnak a "gyengébbeket". Büszke lehetsz magadra.
Kedves 5-ös válaszoló! Köszönöm a normális választ!
Kedves 6-os válaszoló! A macskák és a kutyák kitudnak jönni egymással, nem szép dolog szándékosan ellenségeskedésre tanítani őket.
Egyébként a testvérem kényeztette el a kutyát. Mondtam neki, hogy NE adjon neki jutalomfalatokat, ne simogassa, ne gügyögjön neki amikor valami rosszat csinál. Sajnos a cukiságának nem tud ellenálni. Minden nap jutalmazza, főleg akkor, amikor nem kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!