Hogyan szoktassam le erről a kutyám?
Egyetlen dolgot nem tudok megtanítani a kutyámnak.
Pici kora óta úgy eszi a száraztápot, hogy pár darabot bevesz a pofájába és méterekkel arrébb leteszi. De nem eszi meg mindet, hanem hozza a következő adagot másik helyre, és így tovább…
Ezért a szobám parkettája állandóan tele van kutyatáppal. Amíg nem teszek újra a táljába, apránként feleszegeti.
Rengeteg szedegettem utána és próbáltam arra tanítani, hogy nem szabad széthordani, de a helyzet változatlan.
Láttam már videót Facebookon, ahol az ugyanilyen fajta kutya is ezt csinálja. Nem tudom, hogy egyáltalán lenevelhető-e róla, vagy nem is érdemes, mert hozzá tartozik. Ezért sem mertem nagyon szabályozni, meg attól féltem nehogy azt higgye nem ehet.
0-24 előtte van a kaja és ehet, amikor akar? Nekem úgy tűnik, hogy nem éhes. Csak napi kétszer kapjon 10-15 percet az evésre, ha nem eszi meg, akkor vedd fel a tálat és a széthordott kaját is takarítsd fel, illetve a kezdetben ne kapjon egyéb nasikat se napközben. Azok a kutyák szoktak ilyet csinálni, akik nem éhesek.
Ha nem igaz a feltételezésem, akkor csak tűzoltásra van tippem: kapja szobakennelben, kutyaoviban a kaját és kevesebbet kell takarítani.
3-as vagyok, most írok ide másodjára. Másodjára, tehát a lepontozós válasz nem az enyém. Szóval drága #6, kérlek te kezeltesd magad, de legalábbis ne menj emberek közé.
És újra: az áztatott tápot a kutyák mindig jobban szeretik. Fogkövesedés ellen meg lehet tenni. A kézből etetés nem tudom hol 20 perc, maximum 4-5 perc és ha valaki attól normális ember, hogy gyűlöli a saját kutyáját kézből etetni, akkor ott nagy gondok vannak. Az etetést lassító tálból pedig nem tud a kutya kivenni egyszerre egy csomó tápszemet. Szívesen #6-os, hátha segítettem a kis fogalmatlan világodba némi értelmet csöpögtetni. És ne tarts kérlek kutyát. Soha.
Köszi, hogy leírtad helyettem a választ.
Egyébként nem eszi a beáztatott tápot. Bár azt is képes lenne széthordani, ebben biztos vagyok.
És igen, fogkövesedésre kifejezetten hajlamos.
Igen, előtte van. Pedig legtöbbször úgy tűnik, hogy kifejezetten éhes. Próbáltam már, hogy büntetésként leszidtam és közben mutattam neki a széthordott tápot amit szedtem összefelé, aztán üresen hagytam egy időre a tálját. Mikor már odajárt szimatolni, adtam neki enni és ugyanúgy széthordta.
Persze próbáltam még az elején a napi kétszeri etetést fix időpontban, de ha olyan kedve volt nem evett, én meg nem akartam egész napra kaja nélkül hagyni, így is sovány kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!