Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya az ágyra pisilt. Dominál...

Kutya az ágyra pisilt. Dominálni akar?

Figyelt kérdés
Menhelyi örökbefogadott kutya, 10 napja van nálunk. Kb 2 éves ivartalanított szuka. Ma szándékosan a párnára pisilt. Előtte (néhány nappal) a másik kutya fekhelyére meg a szőnyegre, mindig akkor csinálja mikor itthon vagyok, nem amikor egyedül van otthon. Napi 3x sétálunk, lent pisil-kakil, maximum 4 órára van magára hagyva jelenleg, de bepisil. Szerintem jelölget. Persze leszidtam érte amikor pont rajta kaptam.
ma 13:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem meg mentális zavara van, ami a menhelyi kutyák egy részére jellemző (ki tudja milyen traumák érték), csak ugye az tabu téma, nem szabad róla beszélni, szívjon vele a befogadó.

A dominanciát a kutyák egymás között lerendezik testbeszéddel, játékkal, nem hugyozzák le egymás fekhelyét, pláne nem az emberét.

ma 14:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Szándékosan a párnádra pisilt? Inkább még nem tudja a rendszert és nem szokott be 10 nap alatt! És lehet nem is tanult eddig szobatisztaságot. A 3 séta pedig kevés, egy 4. alkalmat iktass be. Amíg gondok vannak, addig egy 5. és 6. alkalmat is.
ma 15:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen, mentem volna átöltözni szobámban, hátat fordítottam neki és mire visszafordultam már pisilte a párnámat. Elég szándékosan, előtte nem is volt az ágyon, pár másodperccel előtte ugorhatott fel. Voltunk lent 5x is az első héten, ugyanúgy ezt csinálta csak eddig a fekhely és szőnyeg volt a célpont... menhelyi gondozó azt javasolta inkább vigyük le 3x, azt szokja meg, mert különben nagyon nehezen fogjuk átszoktatni 5-ről 3-ra. Teszem hozzá 4 órával séta után pisilt ma az ágyra, tehát az se mondható, hogy sokáig kellett tartania és nem bírta tovább, mert az teljesen érthető lenne.
ma 15:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!