Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bent kutyát tartók: amikor...

Bent kutyát tartók: amikor bementek vele, leveszitek róla a nyakörvet?

Figyelt kérdés
Vagy rajta hagyjátok a házban vagy lakásban is?

dec. 10. 22:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%
Általában le. Balesetveszélyes szituációk a kivételek: más vigyáz rá, nagy vendégforgalom van, tűzijátékoznak. Ha legnagyobb odafigyelés ellenére kijutna az utcára legyen rajta ismertetőjel + telefonszám.
dec. 12. 05:51
 12/16 anonim ***** válasza:
84%
Lakáskutya, csak sétánál van rajta a nyakörv, otthon levesszük. Egyébként Tractive van nekünk is, de elsősorban a követési funkció miatt, bár ritkán engedjük el pórázról, pont azért, mert elég lazán értelmezi a behívást, illetve a "meddig mehetek el önállóan" kérdéskört. Szerintem túl nagy méretű a cucc, nem tudom, hogyan tudna kényelmesen pihenni, aludni ha rajta lenne (nem kicsi a kutya, 30 kilós). Még egy kivétel van, ha pl. szerelő vagy festő, ilyesmi ember jön, mert alapvetően ilyenkor úgy működik a dolog, hogy beengedjük az illetőt, odaengedjük hozzá a kutyát, megszagolja, tudomásul veszi, hogy mi beengedtük és minden okés vele, és utána békén hagyja az illetőt, de ha bármi lenne (eddig még soha nem volt), akkor annál fogva meg lehetne fogni.
dec. 13. 22:55
 13/16 anonim ***** válasza:
53%
12-esnek, bár tudom, hogy nem a Tractive a fő kérdés, de lehet olvassa az is, aki most gondolkodik a beszerzését. A 35 kilós kutyának a 4-es (kistestűeknek) való Tractive-ja van. Bőven elengendő, talán kicsit gyakrabban kell tölteni. Sétáktól függően 6-2 naponta. A nagytestűeknek ajánlott oda kell, ahol vadászik a kutya, vagy akár farkassal, sakállal kerülhet összetűzésbe (azok harapásállóak). A miénk, a kicsi is vízálló, tökéletes egy családi kutyának. Ha a nagy lenne, akkor mi is levennénk otthon.
dec. 18. 17:18
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a szavazatokat :)
dec. 18. 18:45
 15/16 anonim ***** válasza:
67%
4-es van nekünk is, szerintem ahhoz túl nagy, h kényelmesen aludjon benne, főleg mert iszonyat nyakatekert pózokban tud aludni. :-) (12-es vagyok)
dec. 18. 19:07
 16/16 anonim ***** válasza:

A 4-es nem azt jelenti, hogy kistestűeknek való, hanem hogy régebbi modell. A 6-os a jelenlegi, és az is ugyanúgy kistestűeknek való.

A nagytestűekre való XL pedig nem egyenlő az Adventure verzióval, utóbbi az, ami vadászathoz és egyéb aktív tevékenységhez való.

Az XL egyébként akksiban sokkal jobb a sima verziónál, nem elhanyagolható a külöbség. Nekem az a tapasztalatom, hogy nagyobb testű kutyának egyáltalán nem zavaró.

dec. 19. 00:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!