Ha egy adott kutyát nem szeretek, akkor azt jelenti, hogy nem szeretem a kutyákat?
Én magamról azt gondoltam mindig, hogy a kutyákat és a macskákat is szeretem. Nekem sosem volt kutyám, gyerekként nem lehetett (olyan helyen laktunk, ahol ezt nem engedték meg), de macskát tarthattunk, így meg felnőtt koromra is inkább macskákat tartottam, mert azt szoktam meg. Van több barátom, akinek van kutyája, és azokkal mindig jól kijöttem, imádom őket, sosem zavartak. De ugye együtt nem éltem velük.
Anyámnak viszont van kutyája. Egy darabig anyámhoz költöztem, míg felújítás alatt állt a saját kecóm, így a kutyájával is többet találkoztam.
És borzasztóan utálom azt a kutyát.
Nem mondanám neveletlennek, meg nála irritálóbbakat is láttam, de valahogy mindig azt érzem, hogy az a kutya sunyi, pofátlan és buta is hozzá. Megtanulja, mit nem szabad, de ha azt hiszi, hogy nem veszem észre, akkor csinálja. Csak akkor csinál meg valamit, ha kaját vár cserébe. Tudom, hogy ezek ilyen "kutyás" dolgoknak tűnnek, de valahogy másik kutya sosem irritált ennyire. Elgondolkodtam, hogy akkor talán valójában nem szeretem a kutyákat, ha ez ennyire idegesít.
Lehet, hogy csak azért nem éreztem más kutyánál, mert túl távoli volt a viszonyunk, és ha velük is együtt laktam volna, ugyanígy érzem?
Egy ismerősöm összes kutyája ilyen volt, ami abból fakad, hogy még nevetve tapsikolt is hozzá, mekkora bunkó a kutyája.
Amilyen a kutya, olyan a gazdája.
Nyilván nem azt jelenti. Én is rühellek egy csomó dögöt, például amelyik ugrana neki az én kutyámnak ok nélkül. Bár ez inkább a gazda hibája, de hát akkor is.
Imádom a macskákat, van is kettő, de az egyik barátnőmét utáltam, az volt a szórakozása hogy lesből ráugrott a lábamra meg belém harapott de izomból.
Pont ez az, hogy nekem a macskák sokkal, de mérföldekkel őszintébbnek tűnnek. Ha rosszat is csinálnak, nem vonulnak el a pofájukat nyalogatva, úgy csinálva, mintha ők ott se lettek volna. De amúgy nehéz megfogalmazni, mi idegesít annyira ebben a kutyában.
Amúgy akik az emberekkel példálóznak valószínűleg nem értették meg a kérdésem kifejtésében megfogalmazott dilemmát, de lehet, hogy nem volt elég tisztán megfogalmazva, ezért neki ugrok megint:
Azért merült ez fel bennem, mert valójában, ha nagyon nagyon objektív akarok lenni, akkor nem egy olyan irritáló kutya. Nem kellene annak éreznem. Pl. nem ugrál, hallgat parancsszavakra (nagyrészt), sétálni is tud normálisan. Összességében nem érzem neveletlennek. Inkább azt érzem, hogy a kutya vetít. Próbál megfelelni, de csak a felszínen, amúgy meg egy kis sunyi dög. A macskák pedig őszinték. De mivel ez elég kutyás, hiszen ez az állatfaj evolúciós iránya, ezért merült fel bennem,, hogy akkor lehet hogy csak pusztán a kutyákat nem viselem el?
#6os látszik hogy nem vagy a legélesebb kés a fiókban.
De kérdező, szerintem te is túlreagálod és te is antropomorfizálsz. A kutyák nem csak a felszínen próbálnak megfelelni, gyanítom az anyádé sem, vagy miből jutottál erre a következtetésre? A kutyának ilyen a természete, próbál megfelelni a gazdájának, már vagy többezer éve. Nem képes egy állat ilyen szintű cselszövésre, gondolatmenetre, hogy "na most egész életemben megjátszom magam". Viszont szeretni és ragaszkodni képes, és ezt szerintem minden kutyatulajdonos alátámasztja.
Ez ösztönös is lehet, nem antropomorfizálom, még ha a megfogalmazás miatt úgy is tűnt. A kutyának a valahová tartozást is diktálja az ösztöne, ezért igyekszik megfelelni, kedvére tenni annak, akitől függ (vagy akitől gondolja, hogy függ). Csak ezen a kutyán azt látom, hogy ez kb addig tart, míg el nem fordulunk. Mert csak a következményektől fél.
Hozok egy példát, de nem sajátot, hanem interneteset:
Nyilván ez nem véletlen, a kutya tudja, hogy nem szabad, de próbál cselezni. Na, ennyire nem súlyos anyám kutyája, de nekem ez a viselkedés visszataszító.
Sok ilyen jellegű videó van van neten. Szóval biztos nem csak anyám kutyája ilyen.
Na, pl egy macska sosem csinálna ilyet, mert totál le se tojja legfeljebb, hogy nem szabad. De pl én normálisan tanítom a macskáimat, és nem nagyon szoktak úgy határt feszegetni, mint ez a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!