Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van esély rá, hogy szoba...

Van esély rá, hogy szoba tiszta legyen mostanában a kis tacskóm?

Figyelt kérdés

Van egy 4 hónapos törpe tacskóm, lakásban tartom. Tenyésztő tanácsára eddig nem vittem ki, míg meg nem kapta ezt az oltást, ami kellett. Pelenkára végezte eddig a dolgát, 1 hónapja van nálam.( néha máshova is, szőnyeg már nincs)

Próbálom le vinni többször kevés időre, de nem akarja kint végezni a dolgát és amint föl érünk rögtön a pelenkára pisil. Nagyon random végzi a dolgát, hiába próbálom figyelgetni, mikor kéne levinni, nem csak kaja után vagy ilyen cselekvésekkor, amikor elvileg kéne neki. Ami nem baj, mert le vinném bármikor, ha észre venném időben, csak nagyon kiszámíthatatlan. Esélytelen, hogy tavasz előtt szoba tiszta legyen?

dec. 4. 14:04
 1/7 A kérdező kommentje:

Valami tanács esetleg?

Tudom, hogy pici és türelem csak van egy gyanúm, hogy nem lesz siker mostanában a hideg miatt, kíváncsj lennék van-e esetleg valami hasznos infó valakinek

dec. 4. 14:07
 2/7 Hovarju ***** válasza:
100%

Már nyugodtan viheted hosszabb sétákra. Ha aggódsz, hogy megfázik adj rá ruhát.

Ha sikerül valamit intéznie lent nagyon dicsérd meg érte. (jutalom falat, szóbeli dicséret).

A barátnőm törpe tacsija még csak 3 hónapos, de mi már rendszeresen sétáltatjuk néhány napja (orvosi engedélyre, mert megvan az összes oltása)

Ő már lent is elvégzi a dolgát. Ha rászólunk leül a járda szélén és csak utána megyünk tovább. (persze még ezt sem stabilan)

Persze azért még otthon is végzi a dolgát a pelenkára, de szerencsére egyre ritkábban. Ő már igyekszik jelezni, ha dolga van, csak még nem mindig értjük, vagy nem vesszük komolyan. :-)

Egyenlőre csak annyit tudsz tenni, hogy rendszeres időközönként leviszed és sétálsz vele legalább 10-15 percet. És közben figyelsz, hogy ne egyen fel semmit.

Hogy mikor lesz teljesen szobatiszta az sok mindentől függ. Nagyban segítene a dolgon, ha felvennéd a pelenkát és szó nélkül takarítanál, a séták alatt meg hatalmas ovációval díjaznád, ha valamit produkál.

Addig is kitartást és hosszú boldog éveket kívánok!

dec. 4. 14:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha barmikor le tudod vinni, akkor 2-3 orankent erdemes es setaljatok sokat, mert a mozgas beinditja az emesztest.

Hideg ellen oltoztesd fel, de tudom milyen ez, az en tacskom ilyenkor legszivesebben az orrat se dugna ki tavaszig a takaro alol, de muszaj kimenni nyilvan. :D

dec. 4. 15:09
 4/7 anonim válasza:
66%
Jaaaj nagyon aranyos ez a kérdés. Én sajnos nem vagyok kutyás, tehát érdemben nem tudok segítséget adni, de nagyon kedvesen írsz a kis tacsiról. Biztosan kialakulnak majd a kis szokásai és könnyebb lesz. Bár minden kutyának ilyen gazdája lenne, aki így törődik vele.
dec. 4. 15:10
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
4 hónaposan már szobatisztának kellene lennie. Mivel eddig arra nevelted, hogy ne jelezzen neked és ne tartsa vissza az ürítési ingert, hanem bent ürítsen akkor amikor akar és oda ahova akar, ezért biztos, hogy ez nem lesz rövid folyamat. Örülj, ha tavaszra szobatiszta lesz. De hát a pelenkára szoktatás ezt eredményezi.
dec. 4. 21:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Én augusztusban hoztam el a kutyám anno és olyan február környékén lett szobatiszta. TÜRELEM. Minden kutya más, valamelyik előbb, valamelyik később lesz szobatiszta. Ne görcsölj rajta, mert azzal nem lesz előbb szobatiszta! És ne hasonlítgasd mások kutyájához. Mert nincs 2 egyforma kutya.
dec. 5. 11:02
 7/7 anonim ***** válasza:
6-os vagyok még egy kiegészítés. Ha tudod sokszor vidd le, mindig ugyanakkor. Ez fontos. Sok sikert.
dec. 5. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!