Van 2 papagájom. És mostanában szóba jött hogy mi lenne ha lenne egy macskánk. :) Kiscicaként érkezne ide, ez szerintem fontos. Ha a kiscica madarakkal együtt nő fel, akkor megoldható hogy ne legyen vérontás?
Ahogy belegondolok, amikor a madarak reptetve vannak, nyilván nem lehetne a macska egy helyiségben velük. Esetleges felfordulást megelőzve. Viszont a madarak ketrecben vannak, és szerintem van annyira kisrésű a kalitka, hogy a macsek ne érje el őket bent.
Nem sok pozitív dolgot olvasok macska-papagáj együtt tartásáról..
De ha a macska velük nő fel, úgy, hogy arra van nevelve hogy a madarak "tabu" akkor működőképes lehet az együttélés?
Mi a véleményetek?
Szerintem madár mellé macskát hozni kifejezetten rossz ötlet. Gyerekkoromban a két méter magasra akasztott kalitkából is kiszedte a pintyeket. Pedig előbb voltak ott.
Arról nem is beszélve hogy szerencsétlen madarak milyen jól éreznék magukat a ketrecben egy körülöttük jrkaló ragadozóval.
Ha a macska meg is tanulná, hogy tabu (tegyük hozzá, a macskánál a tabu sok esetben azt jelenti csak, hogy a gazdi jelenlétében nem csinálom), a papagájoknak állandó stresszforrás lenne a körülöttük ólálkodó macska, még ha nem is bántja őket. És egy papagájnak nehezen tanítod meg, hogy nem bánt.
Youtubeon vannak cuki videók a témában, szóval biztosan nem lehetetlen, de legalábbis necces vállalkozás, nem biztos, hogy erőltetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!