Van 2 papagájom. És mostanában szóba jött hogy mi lenne ha lenne egy macskánk. :) Kiscicaként érkezne ide, ez szerintem fontos. Ha a kiscica madarakkal együtt nő fel, akkor megoldható hogy ne legyen vérontás?
Ahogy belegondolok, amikor a madarak reptetve vannak, nyilván nem lehetne a macska egy helyiségben velük. Esetleges felfordulást megelőzve. Viszont a madarak ketrecben vannak, és szerintem van annyira kisrésű a kalitka, hogy a macsek ne érje el őket bent.
Nem sok pozitív dolgot olvasok macska-papagáj együtt tartásáról..
De ha a macska velük nő fel, úgy, hogy arra van nevelve hogy a madarak "tabu" akkor működőképes lehet az együttélés?
Mi a véleményetek?
Sok érved volt 13-as, mutatja a szintedet.
Egyébként kíváncsi lennék egyáltalán hányan tartanak itt macskát normális körülmények között az ilyen válaszolók közül.
Én cicákat mentek, van egy saját plusz két befogadott mentettem, tudom, milyen cicákkal foglalkozni. problémás macskákkal is foglalkozok, ami pedig egy sokkal összetettebb kategória.
Egyébként az interneten elég sok videó van, ahol papagájok más állatokkal (értsd: kutya és/vagy macska) élnek együtt, és nem igazán úgy tűnik, mintha stresszelnének. Én nem merném őket összeengedni, de nagy eséllyel ők ismerik a saját állataikat.
De gondolom minden ilyen ember hülye a tipikus gyakoris kommentelők szemében, hisz' csak ti vagytok helikopterek.
Imádni való a sok kis f*sszopó,aki azthiszi csak azért mert menhelyi állata van vagy össze vakart (talán valaki más macskáját..) az utcáról pár macskát már önmagában ő a mindent tudó,szent és sérthetetlen gazdi.
Haver,lehet millió egy macskád akkor sem fogod tudni mindet egy kalap alá venni,macskatartóként ezt tudnod kellene.Sosincs 2 egyforma személyiségű macska.
És egy dolog biztos: nevelni,és tanítani a macskát annyira lehet amennyire ő azt hagyja.
Ha egyszer sz*rik arra amit napi szinten 100x is elmondtál már neki akkor nem fogja megtanulni amit akarsz,ha fejre állsz se.Főleg ha az mondjuk azzal kapcsolatos,hogy nyomja el az ösztöneit és a madárféléket amiket addig utca macskaként össze szedett azt most hagyja figyelmen kívül.
Jó kis álom világban élsz,gondolom valami kutyás tükör módszeres kis p*cs vagy aki jött okoskodni macska kategóriába.
A kutya tanítható,mert kutya.A macska tanítható,ha hajlandó a kedvedért kevésbé macskának lenni.
Az enyém is oda jön,ha a nevén szólítom vagy csettintek neki,megtanulta bekapcsolni az itatókútját és tudja hogy minden nap pontban 6:00,14:00 és 22:00 órakor kinyílik az automata etető.Percekkel előtte ott ül.
De ha a legfinomabb falatokat mutogatom neki se fog a kedvemért megtanulni pl parancsra leülni.Soha nem tudnám elvinni sétálni,mert nem akarna pórázon menni és arra amerre én akarom.
Valakié meg tudja tanulni,mert meg akarja.
Nekem egyszer berántotta a macska a párkányon éppen csak megpihenő galambot A LEERESZTETT REDŐNY ALATT!
Egy pillanat alatt kiszúrta úgy,hogy csak ilyen kis lyukacsokon lehet minimálisan kilátni (gondolom nem csak nekem van ilyen,tudjátok mire gondolok ><),egy újabb pillanat alatt megérezte a szagát (tényleg csak kb egy perce volt ott..),még rövidebb idő alatt ott termett,a mancsával/karmával kinyúlt és a redőnyt kissé megemelve berántotta rajta a galambot.
Szerencsétlen szerintem már abban csúnyán megsérült,rohantam utána hogy elvegyem.A fürdőig jutott,össze vérzett és tollazott mindent vele.
Sajnos elpusztult a galamb (elvérzett,nyakon harapta azért volt minden tiszta vér. :/),de egy dolgot megtanultam: a macskám mellé semmit nem szabad hozni.
Mert hiába nem járt kint soha simán levadászik bármit,ha akar.
Kb egy évvel utána egyébként a teraszon is volt hasonló.A mai napig nem tudom hogy került ki,sose mentem a teraszra (főleg hogy ősz volt és hideg..) és bukós ablakot használok szinte mindig.Van egy enyhe fóbiám,ha nyitva is van valami vagy redőny van lehúzva vagy nagyon minimálisan van nyitva szellőzni.Akkor röptében kapta el,és isteni szerencse hogy a madár se kifelé húzta ugyanis a 10.emeleten laktunk.Jó kis panoráma..
De,itt életben maradt a madár is.:)
Sajnos már nem él a cicus,17 évesen itt hagyott,de egy biztos: ha egy macska olyan erős ösztönökkel rendelkezik mint ő akkor semmit nem szabad mellé vinni.Kockázatos.
Ő se volt sose kinti.Tipikus "bennszülött" Pesti macska,még a felmenők is szobacicák voltak.és mégis.. :D
24, A bukón is simán kijutnak a macskák, sőt, a balesetek nagyon nagy része származik abból, hogy azt hiszi, kijut, de elszámítja magát és fennakad a bukóablakon.
Ezekre is létezik védőrács, pont a balesetek megelőzése miatt.
Tudom, hogy neked már nem aktuális a dolog, csak érdekességként írom. :) Ügyes és szerencsés cicád lehetett.
Szerintem ne vegyetek macskát is!
A papagáj egy préda állat. A macska egy ragadozó. A kár milyen kicsi a macska, akkor is ragadozó. A papagájok rettegnének. Gondolj bele, a lábadat is letámadja játékból a macska, egy madarat is simán letámadna ,,játékból". Plusz a madár nem lehetne egész nap a kalitkában, kérlek ne unj rá ennyire a madárkáidra.
Igaz nekem nem madaram van hanem kutyám (10 kg).
A cica már nagyon kicsi kora óta kutyák közt nőtt fel sőt az “anyukája” is kutya volt, mert két hetesen találták meg kb. kidobva az út szélén. A kutyus kb 8 hetes koráig nevelte (kutyatenyésztők találtak rá, így a maminak sem volt új az anyaság, és a megmentőinek sem volt új az, hogy hogyan táplálják az igazi anyukája nélkül)
Akármennyire is nevelni akarod, hogy tabu néha bepróbálkozik, nálunk is odacsap a kutyának egy párszor (amitől persze a kutyának nincs baja, de a madaraknak szerintem lenne…) utánna meg összebújva alszanak. Tipikus testvéri kapcsolatot kell elképzelni köztük, meg szerintem úgy minden állattal hasonló helyzetben.
Meg akármilyen kicsi is a hézag a rácsok között, hidd el meg fogja találni a módját arra, hogy benyúljon. Aztán ha éppen nem figyeltek rá (mert nem tudod 0-24-ben figyelni őket) esetleg úgy odacsaphat a kismadárnak, hogy megsérül komolyabban, a macska meg megijed valamitől próbálja kihúzni a mancsát, de eltöri azt (vagyis ezt az én macskámból kiindulva mondom, mert elég szerencsétlen egy jószág az enyém) utánna meg lesz egy halott/sérült madarad és egy macskád törött lábbal, na meg egy óriási állatorvosi számlád
Lényeg a lényeg, nincs két egyforma macska, de kicsinek mindegyik kíváncsi, játszana velük stb. Csak amire megkomolyodik addigra már lehet nincs madarad (ha mégis úgy döntesz, hogy lesz cica, kívánom hogy ne így legyen)
Vagy egy megoldás még talán, a madarakat egy külön szobába rakni aminek folyamatosan csukva van az ajtaja és nem mehet be a macska.
Előző vagyok
Most jöttem rá, hogy az ajtó becsukós nem működne. És láttam a kommented, hogy nem lesz cica.
Kérlek ne támadjatok majd be az előző kommentem miatt, mert ez tényleg csak az én macskámmal és kutyámmal való tapasztalatom volt és ebből következtettem ki, hogy az enyém mit csinálna egy madárral
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!