Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kedves whippet gazdik, tudnáto...

Kedves whippet gazdik, tudnátok mesélni, légyszi?

Figyelt kérdés

Szerintem már a létező összes platformot megnéztem, úgyhogy itt is szeretnék érdeklődni, hátha olvasok majd valami hasznosat.

0.5-1 év múlva szeretnék egy whippet/ kisangol agár kiskutyát. Azért döntöttem emellett a fajta mellett, mert egyrészt illik méretben a már meglévő másfél éves, mentett, kisebb termetű border collie-mhoz, másrészt mindenképpen szintén nagy mozgásigényű kutyust szerettem volna, mivel nagyon sokat kirándulunk, futunk az erdőben, agilityzünk hobbi szinten, trükköket tanulunk stb. Úgyhogy ilyen célra is keresek kiskutyát, valahol a hobbi és a sport között, de inkább a hobbi, nyugodtabb, kevésbé pörgős habitus vonz, mint a munkagép, ágyúgolyó féle.

Az időzítést azért 0.5-1 évre tervezem, mert addigra lesz ,,kész” a borderem. Ez alatt azt értem, hogy az engedelmes feladatok kapcsán kimaxoljuk magunkat, és akár póráz nélkül bárhol, bármilyen körülmények között tudok vele közlekedni, mert szóval 100%-ban kontrollálható. Nyilván újabb trükköket, komplexebb feladatokat folyamatosan tanulni fog, és nem állunk meg, amíg azt látom rajta, hogy élvezi és fogékony az agya. De igen, 0.5-1 év múlva leszünk azon a szinten, hogy nem lesz megterhelő egy második kutyus nevelése a border mellett.

A trénerünk már említette, hogy a whippet teljesen más habitusú, mint a border. Nehezebben tanítható, nehezebb vele megtalálni a közös hangot, és nagy átlagban egész magas bennük az ösztönös, vadászati hajlam. Pár oldalon azt olvastam, hogy whippet gazdik szerint lehetetlen 100%-osan behívhatóvá tudni őket, főleg ha nyusziról vagy valamilyen vadról van szó. De én ezt nem hiszem el. Ne már :D Tuti, hogy itt a gazdi nem csinál jól valamit és valami nem okés a kapcsolatukkal…

A legtöbb oldalon már-már ijesztően nehézlik a whippetek nevelését. Viszont ezek névtelen hozzászólók, így nem tudhatom, hogy mégis aki ezeket írja, mennyire ásta bele magát a témába..

Szeretnék hallani whippetes gazdiktól sztorikat. Akár egész hosszan is, ha szívesen leírjátok. Minden nagyon érdekel, ami whippet (meg persze border:D)

Illetve, ha tenyésztőket tudnátok ajánlani, azt nagyon megköszönném. Néztem párat, de szeretnék minél többet megismerni, akár külföldit is.

Előre is köszönöm szépen!

tegnap 22:59
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!