Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miket kell tudni a whippetről?...

Miket kell tudni a whippetről? (csak whippet vagy agár gazdik írjanak)

Figyelt kérdés

Még lenne egy pár kérdesem:

Jól kijön a macskákkal?

Ragaszkodó a gazdájához?

Lehet belőle őrző-védő kutyát nevelni?

Egészséges kutyának mondható?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2024. jún. 24. 12:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nézd kérdező, én nem szeretnélek megbántani, de azt remélem csak viccből kérdezed, hogy egy whippet alkalmas-e őrző-védőnek. Nincs bajom a fajtával, de alapvetően nem erre tenyésztették ki, másrészt (bocs, nekem is kistestűm van, szóval tényleg nem rosszból) egy kb 11 kilós kutya mitől védene meg?

A macskával való kapcsolat meg inkább nevelés kérdése, ha kölyökkorától macska mellett szocializálódik valószínű összeszoktathatók.

2024. jún. 24. 13:28
 2/4 anonim ***** válasza:
91%
Örző-védő XDDD Ezen jót röhögtem.
2024. jún. 24. 13:36
 3/4 anonim ***** válasza:
90%

Vadászkutya, így nem kifejezetten kisállatok (pl. macska) mellé való. Persze jó gazdi és sok foglalkozás mellett megoldható.

Az őrző-védő szerepet én se kommentálnám :D Maradjunk annyiban, hogy se nem arra lett kitalálva, de még a megjelenése sem olyan, hogy a piti bűnözőt zavarba hozná.

2024. jún. 24. 14:02
 4/4 anonim válasza:

Nem tudom az előző hozzászólók whippet gazdik voltak-e...

De az biztos, hogy én az vagyok.

Először is, nekem is rengeteg kérdésem volt eleinte. De a legjobb válasz és egyben tanács is, amit adhatok, hogy beszélj tenyésztőkkel és menj el megnézni testközelből ezeket a kutyákat.

A válaszok:

- Jól kijön a macskákkal?:

Alapjáraton nem. Kölyök korban hozzászoktatható, de az ösztön mindig ott lesz benne. Ha esetleg pálya vagy coursing sportban tevékenykedik, akkor úgy gondolom nem való mellé "zsákmány állat".

- Ragaszkodó a gazdájához?:

Nagyon ragaszkodó, én egygazdás kutyának mondanám. Ettől függetlenül persze mindenkit imád a családban és a környezetében. Az egyedül otthon hagyás mindig bajos egy whippet esetében, pont a ragaszkodás miatt. Már kölyök korban el kell kezdeni az egyedül léthez szoktatást, mert sajnos aztán sok a szívás vele. Tapasztalatból mondom. A legjobb, ha van társa, akivel együtt tudnak otthon maradni.

Lehet belőle őrző-védő kutyát nevelni?:

- Természetesen vadászkutya lévén, NEM. A vadászösztöne nagy, de örző-védő ösztönnel nem igazán rendelkezik. A területét, dolgait is inkább csak más kutyák elől védi. A betörőt max körbe puszilná. Ettől függetlenül persze vannak olyan egyedek, akikkel lehet fogatni, de abszolút csak játéknak veszi, sosem fog úgy leteríteni senkit, mint egy mali.

- Egészséges kutyának mondható?:

Kimondottan egészséges, szinte semmi örökletes betegségük nincs. Viszonylag friss fajta, szerencsére még nincs túl tenyésztve. A mi állatorvosi számlánk kimerül a Simparicában, az évi 1-1 veszetség elleni és kombinált oltásban.

Ajánlom Facebookon a Whippet Center nevű csoportot. Rengeteg leírást találsz a fajtáról, és láthatod is őket. Én is több kennel kutyáját láttam abban a csoportban felnőni, ami hozzá segített a döntéshez, hogy melyik kenelből szeretném a kiskutyát.

nov. 13. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!