Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó ötlet így kutya mellett...

Jó ötlet így kutya mellett dönteni?

Figyelt kérdés

Sztori:

Jövő hónapban külön költözök a családtól panellakásba a párommal. Tudni kell, hogy nem tudok állat nélkül élni, főleg kutya nélkül. Viszont mindketten dolgozunk, párom 8 órázik, én 12 így én ha nappalos vagyok egész nap nem vagyok otthon mondjuk 2 napig, csak párom délután. Szóval tudom, hogy nem marad sok idő kutyára. De ha mondjuk segítséget kérnék egy kutyaszittertől aki bejárna, amikor én nem vagyok otthon, úgy mennyire érné meg?

nov. 24. 10:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon szar otlet.
nov. 24. 10:09
 2/18 anonim ***** válasza:
96%
Nem biztos, hogy ilyen kevés szabadidővel bevállalnék egy kutyát.
nov. 24. 10:11
 3/18 anonim ***** válasza:
96%
A kutyának egy stabil gazda kell, nem váltott fizetett kutyaszitter, aki pénzért megeteti és magára hagyja. Még rosszabb, ha a kutya elkezd jobban kötődni az idegenhez, mint a saját gazdájához. Ilyen munkaidővel ne vegyél magadhoz kutyát, tanuld meg kezelni ezt és ha változnak a körülmények, akkor szerezz házi állatot.
nov. 24. 10:17
 4/18 anonim ***** válasza:
90%
Teljesen kizárt h a helyedben hoznék kutyát egy ilyen szituba, pláne h senki nem akarja igazán. Szegény állandóan egyedül lenne és még pisilni/kakilni sem tudna.
nov. 24. 10:27
 5/18 anonim ***** válasza:
95%
12 órázás mellett nem vállalnék kutyát.
nov. 24. 10:43
 6/18 anonim ***** válasza:
81%
Inkább sündisznót ajánlok.
nov. 24. 10:53
 7/18 anonim ***** válasza:
94%
Ne vegyél kutyát pls. Alapból a panelben a kutya nagyon tud unatkozni ha egyedül van, és a kutyusnak rengeteg szabadidőre lesz szüksége. Ha igazán szereted a kutyákat akkor megvárod hogy több szabadidőd legyen és akkor veszel egyet
nov. 24. 11:25
 8/18 anonim ***** válasza:
81%

Inkább macskát vegyél ilyen életkörülmények mellett, jobban mondva inkább fogadj be (rengeteg a gazdira váró cica). Akár idősebbet, amelyiknek már nem kell sok foglalkozás, vagy ha fiatalabbat szeretnél, akkor kettőt, hogy akkor se unatkozzanak, amikor egyedül vannak a lakásban.

A kutyatartás ilyen életvitel mellett elég bajos, a kutyaszitternek, panzióztatásnak (kutyanapközi) megvan az a hátulütője, hogy nem biztos, hogy pont veled kialakul a megfelelő kötődés, no és persze nevelni és kontrollálni is tudni kell. A sokat egyedül hagyott kutya pedig panelben a szomszédok viszonylatában is aggályos. A legtöbb esetben lesz konfliktus, ha az unatkozó kutya hangoskodik, amire jókora esély van.

nov. 24. 12:22
 9/18 anonim ***** válasza:
86%
Tudod mi az, ami nélkül nem lehet élni? Levegő, étel, víz. Ezek szükségletek, mert ha nem kapod meg, beledöglesz. A kutya egy igény. Neked talán van a lelkedben egy űr, amit az állat tölt ki, de minden áron.
nov. 24. 12:31
 10/18 A kérdező kommentje:

igen én is így gondolom, hogy talán nem kéne :(

lehet, egy felnőtt macska mellett döntök

nov. 24. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!