Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Minden kutyától...

Mit tegyek? Minden kutyától fél a kutyusom

Figyelt kérdés

Szeretnék segítséget kérni, van egy 10 hónapos kan, csivava kutyusom, akit 3 hónapos korában egy fiatal border collie letámadott (szó szerint majdnem ráugrott).Azóta MINDEN kutyától fél, voltunk már kutyasuliban, próbáljuk őt nyugodtabb kutyákkal barátkoztatni, de nem megy.Néha egy-egy szuka kutyát megszimatol,

de ha odafordul egyből erréb "rohan" kb 2 métert. Illetve még annyi, hogy minden, szó szerint MINDEN kutyát megugat.

Tanácstalan vagyok, valaki volt már esetleg ilyen helyzetben, vagy tudna segíteni?

nov. 11. 17:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
86%
Te vagy a tk-es csivava keverékes. A kutyád keverék és rossz idegrendszerű. Tipikusan szaporítós kutya. De írtad másik kérdésben, hogy még a szülőket sem vetted a fáradtságot, hogy megnézd, csak képről láttad őket. Tehát nem érdekelt, hogy milyen lesz a kutyád.
nov. 11. 20:57
 12/26 anonim válasza:
22%
vegyel meg tiz csivavat es megnyugszik mert lesz tarsasaga.
nov. 11. 21:37
 13/26 A kérdező kommentje:
11-es, de érdekelt, hogy milyen kutyám lesz, pont ezért utána olvastam, több féle tenyésztőt is nézetem, de mivel az ismerősünk is innen vett csivavát, és a Facebookon is dícsérték ezt a tenyésztőt, így innen vettem kutyát.Ezen már amúgy sem tudok változtatni és szeretem is a kutyusom, tehát úgy gondolom nincs mit magyarázkodnom...
nov. 11. 21:51
 14/26 A kérdező kommentje:
Teljesen normálisan működött minden, a kutyust 12 hetesen adták oda, amikor kértünk videót, küldött, ha kérdeztünk valamit szívesen válaszoltak, és megfelelő leírást adtak a kutyáról. Azért kértük hogy hozzák el, mert messze van a tenyésztő, és sokan így kérik, tehát megbízhatóan szállították...
nov. 11. 21:59
 15/26 anonim ***** válasza:

Ha nincs törzskönyve, akkor fajta jellegű.

Amúgy egy kutyasuliba voltatok? Esetleg próbálj meg egy másikat.

nov. 11. 23:09
 16/26 A kérdező kommentje:
Van törzskönyve, igen voltunk kutyaoviban
nov. 12. 07:04
 17/26 anonim ***** válasza:
51%
Az, hogy van törzskönyve vagy nincs, abszolút irreleváns.
nov. 12. 12:47
 18/26 anonim ***** válasza:
11%

A kérdés szempontjából lényegtelen, hogy van-e a kutyának törzskönyve, milyen fajta.

A lényeg a viselkedése, ami abnormális, a kutyák méretei között nagyságrendi különbségek lehetnek, mégis képesek ismerkeddni, együtt játszani.

Az meg pláne nem oké, hogy még a nála kisebb testű kutyáktól is fél.

Sajnos ez komoly idegrendszeri problémára utal, ami sok szempontból lehet még probléma.

nov. 13. 19:23
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, ha úgy választasz kiskutyát, hogy még a szukát is lusta vagy megnézni milyen, ne csodálkozz, ha kikapsz egy ideggyenge keveréket. Nem ilyen a felelős hozzáállás a kutyatartáshoz, kutyavállaláshoz.

Tessék olyan kutyaiskolába eljárni, ahol van terápia. Nem olcsó, lehet, hogy nincs is ilyen a közeledben, de ez van, ha nem érdekelt milyen kutyát kapsz.

nov. 13. 21:24
 20/26 A kérdező kommentje:
Nem voltam lusta megnézni kedves 19-es és már beszéltünk egy kutya viselkedés szakértővel, és amúgy MÁR VOLTUNK KUTYAOVIBAN, (mint írtam)AMI UGYANOLYAN MINT A KUTYAISKOLA CSAK FIATALABB KUTTUSOKNAK!
nov. 14. 07:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!