Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Minden kutyától...

Mit tegyek? Minden kutyától fél a kutyusom

Figyelt kérdés

Szeretnék segítséget kérni, van egy 10 hónapos kan, csivava kutyusom, akit 3 hónapos korában egy fiatal border collie letámadott (szó szerint majdnem ráugrott).Azóta MINDEN kutyától fél, voltunk már kutyasuliban, próbáljuk őt nyugodtabb kutyákkal barátkoztatni, de nem megy.Néha egy-egy szuka kutyát megszimatol,

de ha odafordul egyből erréb "rohan" kb 2 métert. Illetve még annyi, hogy minden, szó szerint MINDEN kutyát megugat.

Tanácstalan vagyok, valaki volt már esetleg ilyen helyzetben, vagy tudna segíteni?

nov. 11. 17:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ne eröltessétek hogy más kutyákkal barátkozzon. Idővel szerintem majd változni fog ez de én nem erőltetném rá a kutyusomra főleg ha tudom hogy traumája
nov. 11. 17:51
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem erőltetjük, sokan azt mondják, hogy akár 1,5 év is kell hogy ezt "elfelejtse"
nov. 11. 18:01
 3/21 A kérdező kommentje:
Szívesen várok még új válaszokat, hátha valaki volt ilyesmi helyzetben :-)
nov. 11. 18:05
 4/21 anonim ***** válasza:
93%
Csivaváknál igencsak gyakori a gyenge, rossz idegrendszer. Az, hogy egy kutya majdnem ráugrik és ettől ennyire pánikol, ennek a jele. Ezen dolgozni lehet, de új idegrendszert nem tudsz neki adni. Honnan van a kutya? A szülők mennyire magabiztosak?
nov. 11. 18:32
 5/21 anonim ***** válasza:
91%
Ha ennyire retteg, akkor két lehetőség van. Vagy ideggyenge szegény, ami a csiviknél nem ritka sajnos, ellene tenni nem nagyon lehet. Vagy ti teszitek bele a feszkót, mert fél évvel ezelőtt majdnem ráugrott egy collie (aki ezer százalék, hogy nem agresszióból tette és a kutya sem emlékszik rá) és ebből jött nálatok a túlféltés, amit a kutya átvesz, mint stressz. Ha a gazdiban bizonytalanság és félelem van egy adott szituban, akkor a kutyában is lesz. A kutya az emberre hagyatkozik. A túlféltés viszont erősen hátráltatja a szocializációt.
nov. 11. 18:40
 6/21 A kérdező kommentje:

4 válaszoló, tenyésztőtől van. :-)

Arra gondoltunk, lehet, hogy esetleg már ott is volt egy kisebb rossz élménye a tesóival, és azt a border collies történet felerősítette benne.

Nem szoktam stresszel, nagyon szeretném, ha jóban lenne a többi kutyával, persze amikor egy szófogadatlan 30 kg os kutya odarohan,a kutyusom pedig "csimpaszkodik" rám akkor elgondolkozom, hogy mit csináljak. Ha pórázon van a másik kutya akkor természetesen nem emelem fel, de ha póráz nélkül van, akkor azért szoktam nézni, hogy mennyire foglalkozik a csivimmel, egyébként elég nagy csivi, 6 kg (mindenki azt mondja, hogy keverék, pedig törzskönyvezett

) szóval azért nem fogom túlságosan félteni egy pl. 3 kg-os yorkitól :-)

nov. 11. 19:07
 7/21 A kérdező kommentje:

Egyébként szerintem is

játszani akart vele a collie, csak ez a kutyusomra nem úgy hatott

nov. 11. 19:09
 8/21 anonim ***** válasza:
94%

Ez az, látod, a collieban nem volt agresszió, normál esetben a nagy méretbeli különbség nem jelent gondot a kutyáknak a játék során.

A nála kisebb termetű kutyáktól is fél?

Nem értek egyet az első válasszóval,. ha nem találkozik kutyákkal, biztos,. hogy nem változik, hisz nem tanul meg a falkában érvényesülni, ahol a rangsorban utolsó is boldog lehet.

A rangsor pedig a legtöbb esetben játékkal dől el, agresszió nélkül, és mérettől független az, hogy amelyik kutyát nem engedik a falkához, az egy idő után már képtelen lesz beilleszkedni, vagy agresszív lesz a többivel szemben, vagy félős.

Az sem igaz, hogy tenyésztőtől biztosan "hibátlan" kutyát lehet venni, a leírásod alapján idegrendszeri problémája lehet

nov. 11. 20:04
 9/21 A kérdező kommentje:

Igen a nála kisebb kuzyáktól is fél, az a baj, hogy jön egy kutyától egy pozitív élménye, és utána egy másik kuty a pl odarohan és akkor megied. Utána megint ugyan ott vagyunk a hogy kezdtük, tehát hogy fél.

Egyszer egy férfi úgy sétáltatott egy labrador keveréket, hogy az minden kutyával agresszív volt, kivéve 1 másik labival és látszott, hogy nem játszani akar vele, a másik kutya akivel jól kijött az a labrador keverék, az látszott hogy játszani akar az én kutyákkal, és a labrador keverék gazdája annyit mondott, hogy bocsi, miközben ha nem kapom fél a kutyámat, akkor valószínűleg oda kapott volna a kutyámnak. :-(

nov. 11. 20:14
 10/21 A kérdező kommentje:
Egyébként mind a 2 kutya póráz nélkül volt, csak az enyém volt pórázon
nov. 11. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!