Mit tegyek? Minden kutyától fél a kutyusom
Szeretnék segítséget kérni, van egy 10 hónapos kan, csivava kutyusom, akit 3 hónapos korában egy fiatal border collie letámadott (szó szerint majdnem ráugrott).Azóta MINDEN kutyától fél, voltunk már kutyasuliban, próbáljuk őt nyugodtabb kutyákkal barátkoztatni, de nem megy.Néha egy-egy szuka kutyát megszimatol,
de ha odafordul egyből erréb "rohan" kb 2 métert. Illetve még annyi, hogy minden, szó szerint MINDEN kutyát megugat.
Tanácstalan vagyok, valaki volt már esetleg ilyen helyzetben, vagy tudna segíteni?
4 válaszoló, tenyésztőtől van. :-)
Arra gondoltunk, lehet, hogy esetleg már ott is volt egy kisebb rossz élménye a tesóival, és azt a border collies történet felerősítette benne.
Nem szoktam stresszel, nagyon szeretném, ha jóban lenne a többi kutyával, persze amikor egy szófogadatlan 30 kg os kutya odarohan,a kutyusom pedig "csimpaszkodik" rám akkor elgondolkozom, hogy mit csináljak. Ha pórázon van a másik kutya akkor természetesen nem emelem fel, de ha póráz nélkül van, akkor azért szoktam nézni, hogy mennyire foglalkozik a csivimmel, egyébként elég nagy csivi, 6 kg (mindenki azt mondja, hogy keverék, pedig törzskönyvezett
) szóval azért nem fogom túlságosan félteni egy pl. 3 kg-os yorkitól :-)
Egyébként szerintem is
játszani akart vele a collie, csak ez a kutyusomra nem úgy hatott
Ez az, látod, a collieban nem volt agresszió, normál esetben a nagy méretbeli különbség nem jelent gondot a kutyáknak a játék során.
A nála kisebb termetű kutyáktól is fél?
Nem értek egyet az első válasszóval,. ha nem találkozik kutyákkal, biztos,. hogy nem változik, hisz nem tanul meg a falkában érvényesülni, ahol a rangsorban utolsó is boldog lehet.
A rangsor pedig a legtöbb esetben játékkal dől el, agresszió nélkül, és mérettől független az, hogy amelyik kutyát nem engedik a falkához, az egy idő után már képtelen lesz beilleszkedni, vagy agresszív lesz a többivel szemben, vagy félős.
Az sem igaz, hogy tenyésztőtől biztosan "hibátlan" kutyát lehet venni, a leírásod alapján idegrendszeri problémája lehet
Igen a nála kisebb kuzyáktól is fél, az a baj, hogy jön egy kutyától egy pozitív élménye, és utána egy másik kuty a pl odarohan és akkor megied. Utána megint ugyan ott vagyunk a hogy kezdtük, tehát hogy fél.
Egyszer egy férfi úgy sétáltatott egy labrador keveréket, hogy az minden kutyával agresszív volt, kivéve 1 másik labival és látszott, hogy nem játszani akar vele, a másik kutya akivel jól kijött az a labrador keverék, az látszott hogy játszani akar az én kutyákkal, és a labrador keverék gazdája annyit mondott, hogy bocsi, miközben ha nem kapom fél a kutyámat, akkor valószínűleg oda kapott volna a kutyámnak. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!