Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meg tud betegedni a kutyám ha...

Meg tud betegedni a kutyám ha éjszaka melege van a házban és kiengedem a hidegbe?

Figyelt kérdés
Van egy 55 kilós alabai kutyusom, jó nagy bundával. Szeret velünk bent lenni és a hideget sem szereti úgyhogy gyakran bent alszik éjjel de a fűtött házban néha elég melege van, ezért ki szoktam engedni az udvarra lehűlni. Nem tudom viszont, hogy ebből nem lehet-e baj. A ház nagyjából 21 fokra van felfűtve de kint már néha mínuszok is előfordulnak éjjel.

nov. 10. 12:10
 1/5 anonim válasza:
84%
Attól is függ mennyit van kint, de elvileg nem szabadna problémát okoznia.
nov. 10. 12:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha amúgy egészséges, akkor ennyitől nem szabad megbetegednie. A mienk kb. 20 kg, hosszú szőrű ugyan, de sehol nincs egy alaszkaihoz, ki-be jár folyton (de benn alszik)
nov. 10. 13:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Tudod! Sál, sapka, kabát!:-)
nov. 10. 13:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Alabai, ami nem szereti a hideget? :D A komondorjaim ezt az időt kedvelik a legjobban.

Egyébként az nem tesz neki jót, ha nagy hőingadozásnak van kitéve. Szóval vagy bent, és csak rövid időkre engeded ki, vagy kinti tartás.

nov. 10. 13:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azt mondta az állatorvos az öreg, nagyobb testű, bundás kutyánknál, hogy lehetőség szerint ne csináljak olyat, hogy éjjel bent a melegben, nappal kint a hidegben, mert a nagy hőingás nem jó neki és a meleg miatt a szőre sem lesz annyira sűrű, mint normálisan. Nem tudom, hogy ha csak rövidebb időre engeded ki "lehűlni", akkor az ehhez képest jobb vagy rosszabb.Én arra tippelnék, hogy rosszabb, de a benti kutyákat is kiviszik sétálni... igaz, ők akkor mozognak.

4: Ezen én is meglepődtem, hogy egy KÁJ nem szereti a hideget.

nov. 10. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!