Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutyam éjszaka megnyalt/meg...

Kiskutyam éjszaka megnyalt/megcsócsált egy békát?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves, 5 kilós kutyám, éjszaka kint grilleztünk, láttuk nagyon kapar valamit, odaszaladtam, addigra kiköpte, egy sima zöld béka volt.

Gyorsan behoztam, habozott a szája és rángatta a fejét, kimostam a száját ahogy tudtam, utána jobban lett, de az éjszaka folyamán még hányt 4-5 alkalommal.

Azóta jól van, eszik, iszik, pihen.

Normális hogy ilyen heves reakciót váltott ki belőle egy béka? Vagy allergiás lenne? Hogy tudom távol tartani a portától a brekiket ?

júl. 7. 11:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, normális. Mérgező.
júl. 7. 12:11
 2/7 anonim ***** válasza:
43%

Szóval végignézted az este, hogy habzik a szája és rángatja a fejét, és hogy folyamatosan hányik az éjszaka során, és odáig sikerült eljutni, hogy másnap délben kiírj egy gyakoris kérdést?

Értem én, hogy pénz meg idő állatorvoshoz menni, de basszus.

júl. 7. 13:33
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem, felhívtam 2 állatklinikát is, akit elértem az mondta hogy mossam ki a száját és ha 1 órán belül nem csillapodik, vigyük be.

Ps: 17 éves és 4 éves kutya gazdája vagyok, az idős kutyámra az előző hónapban költöttem fél milliót és a speciális vesediétája felér annyi pénzzel mint amit mi költünk életemre, úgyhogy nagyon mellélőttél. Naponta hordtam infúzióra vonattal másik városba azt a kutyát amit sokan már 6 éve eltemettek volna..

Számomra csak furcsa hogy ilyen reakció "normális", mert félelmetes volt, a másik kutyám soha életében nem nyúlt békához.

júl. 7. 15:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja véletlen zöldre mentem kedves utolsó, boldog szülinapot.
júl. 7. 15:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha egyet megeszik, nem lesz baja, de figyeljetek rá, hogy többet ne egyen meg, mert tényleg mérgező és bele is halhat. :(
júl. 8. 10:34
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

#2 vagyok, bocs. Tényleg.

Rengeteg itt a "segítség, leszakadt a kutyám feje, kamillás borogatással tudom otthon kezelni?" típusú kérdés (és sajnos ez viszonylag picit eltúlzott példa) ahol a kérdező egy messzi-messzi galaxisban lakik, se autót, de még biciklit sem látott életében, és különben is kiskorú és minden pénzük a most született nagymama ápolására megy. Legalábbis ezt állítják. És a hócipőm tele van ezekkel.

Nem írtad, hogy a kutya kapott már szakvéleményt, én meg fejest ugrottam a konklúziókba. Bocs még egyszer.

Kérdésedre a válasz: Hát, nehezen. Talán egyedül egy bombabiztos kerítés tarthatja őket telken kívül.

A víz (pl. egy kerti tó) vonzza őket, illetve a magas fű vagy sűrű növényzet, ahol el tudnak bújni.

Megpróbálhatsz bársonyvirágot, levendulát, rozmaringot vagy mentát (esetleg fokhagymát, ha nem ássa ki és eszi meg a kutya) ültetni a kritikus helyekre, ezeknek a szagát nem csípik a békák.

Állítólag vannak ilyen spéci hangot kiadó kütyük, amit a békák ki nem állhatnak. Ezekkel nincs tapasztalatom, illetve nemtom, hogy a kutyát mennyire zavarná, de érdemes lehet utánanézni.

júl. 8. 12:02
 7/7 A kérdező kommentje:

#6 tudom mi megy itt, megértem.

Én viszont tényleg azt hittem nem lephet meg semmi már 17 éves kutyás tapasztalattal.

Ők a mindeneim, kertesházba költöztünk, sokat jövünk-megyünk, de a kertben még a 3 év alatt sosem voltak felügyelet nélkül, már csak azért sem, mert a 17 éves fülesem nem hajlandó megérteni, hogy nem fekszünk a tűző napra, úgyhogy terelgetni kell, mert kisütné az agyát is szegénykém.

Beruháztunk betonlábazatos modern táblás kerítésre, tekintve hogy a kutyám tényleg 4-5 kiló, de igazából nem is akarnak egyedül kint lenni soha.

Így vettem észre azonnal, hogy valamit lelkesen kapirgál, mire odamentem késő volt. A béka amúgy élt, el is ugrott, utána átdobtam a kerítésen, valószínűleg nem sok méreg jutott bele. A szája csak pár percig habzott, de félelmetes volt. A kérdést meg azért délben írtam ki, mert hajnalig virrasztottam mellette, hogy biztosan jól van-e, és ennyi volt a történet, mert olvastam minden hülyeséget, szívritmusszavarról, meg ilyenek, a klinika éjszaka eléggé félvállról vette. (életünk során volt már az a szitu, hogy kihívtuk a supervet mentőt..). Összességében az első 10-15 perc volt "para", utána megnyugodott, csak felkelt 3x és nem túl vadul, de kijött belőle a vacsora.. Ezt leszámítva szépen aludt :/

Inkább csak azért írtam ide ki kérdést, mert megnyugtatott volna, hogyha sokan írnak hogy igen, ez gyakori, és csak kellemetlen, de egyelőre nem nyugodtam meg. Nem tudom hogy ugrabugrálnak ide, most veszünk ilyen belátásgátló textilt a beton lábazat felé a rácsra, hátha az lefogja őket.

Sajnos ez a kutyám mindenre ugrik ami él és mozog, darázs, vakond, béka. A darazsat már kezdi beazonosítani, bár még sosem csípte meg, csak elégszer rohantam már oda hogy "NEEEEMMM"", a béka kicsit nehezebb lesz. De ez volt az első, bízom benne hogy megtanulta, és nem fordul elő többször. Sajnálom nagyon a békát is, kutyát is.

Csak ilyenkor engem is elkeserít, hogy ennyi óvatosság, figyelem, törődés és szeretet mellett is előfordulnak ilyen bakik, lassan az éves keresetünk az állatklinikára meg gyógytápra megy, közben meg a szomszéd morzsi aki szegénykém csoda hogy él és még a vizet is én csurgatom át neki, meg titokban nyomom rá a spot-ont mert levakarja magáról a mindent is, annak kutya baja.

júl. 9. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!