A legkedvezőbb féreghajtó a kutyáimnak 1-10 kiló között?
Kb 300-500 forint egy tabletta 3 havonta, szoval ennek nem hiszem, hogy foldhoz kene vagnia.
De ha arra gondolsz, hogy kellene vedekezni kullancs, bolha es szivfereg ellen is, az mar mas.
En nexgard spectrat adok a kutyamnak, de biztos van ennel olcsobb lehetoseg is esetleg, kerdezd meg az allatrovost.
Külső belső paraziták elleni védelmet úgy tudod lefedni, hogy havonta Simparica Trio-t vagy Nexgard Spectrat adsz (előbbi azt hiszem olcsóbb) vagy háromhavonta Bravectot ÉS ezek mellé 3-6 havonta adsz Drontalt (vagy más prazikvantel hatóanyagú készítményt) mivel a galandférgekre a többi nem ad védettséget.
Fontos lenne megmérni a kutyákat, mivel több tablettának máshogy van a dozírozása. Mindig a nagyobb kategóriát kell választani, ha a határon van (tehát én a 30 kg-os kutyámnak nem a 15-30kg-os, hanem a 30-50kg-os kiszerelést választom).
2-es választ kiegészítem: Bravecto mellé legalább a szúnyogszezonban havonta Milprazont kell adni, mert a Bravecto a szúnyog által terjesztett szívféreg ellen nem véd!
Amúgy én is a Nexgardot tartom a legjobbnak. De ha eddig nem volt védve szívféreg ellen, akkor kell csináltatni egy szívféreg tesztet, mielőtt elkezded neki adni akármelyik szívféreg ellenes készítményt, mert ha véletlenül már beteg, akkor többet tudsz ártani, mint amennyit használ.
Bélféregre hatásos tabletták: Drontal, Cestal
3 havonta kell adni
Bélféregre és szívféregre is hatásos tabletták: Milpro, Milprazon, Milbenin, Milbemax
Havonta kell adni szúnyog szezonban
Bélféregre, szívféregre, kullancsra és bolhára is hatásos tabletták: Nexgard Spectra, Simparica Trio
Havonta kell adni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!