Valóban szükség lenne kúraszerűen májvédő készítményt adni a kutyáknak? A bolha/kullancs elleni szerek és féreghajtók miatt?
Ártani valószínűleg nem árt, ha adsz neki. De én még nem hallottam, hogy kéne. Honnan hallottad ezt, hogy kéne?
Mi a kutyára csöpögtetős kullancsriasztót szoktunk tenni, a féreghajtó meg kb. 3 havonta tabletta formában megy. Külön májvédőt nem kap.
Köszönöm! Ez a termék is megfelelő lehet? Nem kimondottan csak májvédő termék, de van benne máriatövismag is.
Illetve most látom, hogy tápban is van máriatövismag, amit esznek :D ez számít valamit?
Dehidratált bárányhús (40 %), rizs (35 %), szárított almapép, csirkezsír, természetes aromák, sörélesztő, lazacolaj (2 %), borsóliszt, glükózamin (260 mg/kg), frukto-oligoszacharidok (200 mg/kg), kondroitin-szulfát (200 mg/kg), mannán-oligoszacharidok (150 mg/kg), yucca schidigera (150 mg/kg), máriatövismag (90 mg/kg), β-glükánok (50 mg/kg), szárított szúrós gyöngyajak (50 mg/kg), szárított homoktövis (50 mg/kg), Lactobacillus helveticus HA - 122 inaktivált probiotikumok (15x109 sejt/kg).
A máriatövismag persze, hogy számít. Nekem az idős madaram kap komoly gyógyszert, ami sajnos májkárosító hatású is - és emiatt külön májvédő készítményt szed, plusz Legalon kapszulát kell szórni a lágyeleségre, ami máriatövismag tulképp.
Amit hallottál ezzel kapcsolatban az így van - csak nem reklámozzák, mert... nem. De én állatorvos mellett dolgoztam évekig (asszisztensként) - ő mondta, ha lehet kerüljem el (pedig ő is adta a pácienseinek). Ha belegondolsz egy idegmérget keringetsz a kutyád vérében - ő, akiknek adta, elő is írta h 3 havonta kötelező vérvétel, nézni a májértékeket, mert komoly problémát is okozhat. Mindenki dönthet ízlése szerint.
Köszönöm szépen a választ!
Akkor jó tudni, hogy van a tápban alapból valamennyi, de rendelek egy adagot abból a porból is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!