Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Állatorvostól jöttünk, szörnyű...

Állatorvostól jöttünk, szörnyű büdös a kutyám feneke, mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Hányás, gyomorprobléma miatt mentünk ma állatorvoshoz. Nemrég fürdettem a kutyám, de egyébként sem szokott büdös lenni még a feneke sem.

Itthon és a kocsiban még minden rendben volt. 1-2 percet álltunk kint a parkolóban, és ahogy bementünk rögtön fogadtak is minket.

Viszont ahogy feltettem a kutyám az asztalra, borzalmas büdöset éreztünk.

Én azt hittem az előző kutya hagyta itt a szagot, mert közvetlen előttünk vitték hátra, vérzett is, azt gondoltam komoly baja lehet.

Megvolt a vizsgálat, lázat is mért az orvos, mindent megbeszéltünk, még átmentünk a patikába és elindultunk haza. Viszont a kocsiban is éreztük a szagot, de a többiek azt mondták kintről jön. Én már sejtettem, hogy nem 😐

Szóval hazaérve megszagoltam a kutyám fenekét, és onnan jön a rettenetes szag. Rosszabb, mint a kakaszag.

Keresgéltem neten, és a bűzmirigyre gondolok. De mivel sosem volt még ilyen jellegű problémánk, ezért kérdezlek titeket, szerintetek mi lehet ez.

Nem szánkázik, nem vakarja, nem rágja, a bundája is teljesen tiszta.

Kaki kedden kimaradt, mert hétfőn nem evett semmit. Egyébként minden nap van 1x, normál állagú.

tegnap 18:36
 1/4 anonim ***** válasza:
31%

Nagy valószínűséggel - ha akkor öntötte el a kutyát a bűz, amikor az asztalra tetted -, félelmében kieresztette a bűzmirigyét.

Az orvos nem mondott erre semmit?

Pedig eléggé megszokott dolog a rendelőkben.

Lehet, hogy az orvos számára annyira megszokott, hogy nem tartotta említésre se méltónak.

tegnap 18:54
 2/4 A kérdező kommentje:

Én is ezen gondolkodtam, hogyhogy az orvos nem vette észre?

Pedig sokáig keresgélte a lázmérő helyét, mert nagy a kutyám bundája.

tegnap 18:55
 3/4 anonim ***** válasza:
68%

Nekik - mármint az állatorvosnak - ez tök megszokott. Ahogyan az is, ha az állat félelmében vagy a fájdalomtól odapisil.

Mentek még vissza az alapbetegség miatt? Ha igen, említsd meg neki, hogy nézzen rá, és ha kell, ürítse ki.

tegnap 19:04
 4/4 A kérdező kommentje:

Ha egy hét múlva sem javul, csak akkor kell visszamennünk.

Megmostam a fenekét és tapintás alapján nincs ott semmilyen duzzanat. Vagy pont azért nincs, mert kiürült volna? Na kíváncsi vagyok, megszűnt-e a szag a lemosás után.

tegnap 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!