Állatorvostól jöttünk, szörnyű büdös a kutyám feneke, mi lehet ez?
Hányás, gyomorprobléma miatt mentünk ma állatorvoshoz. Nemrég fürdettem a kutyám, de egyébként sem szokott büdös lenni még a feneke sem.
Itthon és a kocsiban még minden rendben volt. 1-2 percet álltunk kint a parkolóban, és ahogy bementünk rögtön fogadtak is minket.
Viszont ahogy feltettem a kutyám az asztalra, borzalmas büdöset éreztünk.
Én azt hittem az előző kutya hagyta itt a szagot, mert közvetlen előttünk vitték hátra, vérzett is, azt gondoltam komoly baja lehet.
Megvolt a vizsgálat, lázat is mért az orvos, mindent megbeszéltünk, még átmentünk a patikába és elindultunk haza. Viszont a kocsiban is éreztük a szagot, de a többiek azt mondták kintről jön. Én már sejtettem, hogy nem 😐
Szóval hazaérve megszagoltam a kutyám fenekét, és onnan jön a rettenetes szag. Rosszabb, mint a kakaszag.
Keresgéltem neten, és a bűzmirigyre gondolok. De mivel sosem volt még ilyen jellegű problémánk, ezért kérdezlek titeket, szerintetek mi lehet ez.
Nem szánkázik, nem vakarja, nem rágja, a bundája is teljesen tiszta.
Kaki kedden kimaradt, mert hétfőn nem evett semmit. Egyébként minden nap van 1x, normál állagú.
Nagy valószínűséggel - ha akkor öntötte el a kutyát a bűz, amikor az asztalra tetted -, félelmében kieresztette a bűzmirigyét.
Az orvos nem mondott erre semmit?
Pedig eléggé megszokott dolog a rendelőkben.
Lehet, hogy az orvos számára annyira megszokott, hogy nem tartotta említésre se méltónak.
Én is ezen gondolkodtam, hogyhogy az orvos nem vette észre?
Pedig sokáig keresgélte a lázmérő helyét, mert nagy a kutyám bundája.
Nekik - mármint az állatorvosnak - ez tök megszokott. Ahogyan az is, ha az állat félelmében vagy a fájdalomtól odapisil.
Mentek még vissza az alapbetegség miatt? Ha igen, említsd meg neki, hogy nézzen rá, és ha kell, ürítse ki.
Ha egy hét múlva sem javul, csak akkor kell visszamennünk.
Megmostam a fenekét és tapintás alapján nincs ott semmilyen duzzanat. Vagy pont azért nincs, mert kiürült volna? Na kíváncsi vagyok, megszűnt-e a szag a lemosás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!