Rettentő büdös szájszaga van a kutyámnak, a fogai borzalmas állapotban vannak, hogyan tudnék neki segíteni (míg az állatorvos meg nem oldja az okok kezelését)?
Rengeteg kutyafogkrém és "öblögető", szájpermet létezik, menj be egy állatpatikába, biztos tudnak olyat adni, ami nem bántja a sérült fogait.
Nyilván a fő problémát nem fogja megszüntetni, de egy kicsit biztosan enyhíti a szagot.
Azért tégy egy kört a patikában, ők többet tudnak mondani :) Biztoisan van valami olyan megoldás, amihez nem kell kifeszíteni a kutya pofáját...
Az egyik szomszédunk pl. ehető fogkrém pasztát etet a kutyával. Fogát mosni nem tudja, de megeszi, legalább annyival jobb a szájszaga :D
Ha egy 6-7 éves kutyának ilyen masszív szájszaga van, akkor rohadnak a fogai. Dicséretes, hogy gondozzátok a kutyust és kezelteti fogjátok (fogkőleszedés+foghúzás+antibiotikum kúra, gondolom...), viszont szerinted a rohadó fog szagát elnyomja, ha fogpasztát kensz rá? Vagy ha befújod valamivel? Hát nem.
Bírjátok ki ezt a kis időt, azért nem örökkévalóságig kell szagolni. Ha meg annyira zavar, pateroljátok ki egy másik helységbe és ahol ti tartózkodtok, oda tegyél valami illatosítót.
Aranyos vagy 8-as, de az a helyzet, hogy egy elég kis lakásban élünk, ő meg nagytestű. A nappali egyik sarkában alakítottuk ki neki az elletőládát, ott van most a kicsikkel. Nem tudom máshova tenni. Igen igazad van rothadnak a fogai... Sajnos az apám egy nagyon konok ember volt, és a grízestészta cukorral és lekvárral na meg a csokispalacsinta volt a kutya kedvence :(Ellenben csontot nem kapott, mert kiszúrja a belét. Pedig próbáltuk megmagyarázni, hogy csak a főtt csirkecsont a veszélyes, de nem hallgatott ránk. na mindegy...
Sajnos nem lehetett megmagyarázni neki, hogy ezzel árt a kutyusnak. Én még azon csodálkozom, hogy szegény nem cukorbeteg...
Mindenesetre most csak normális kaját eszik. Magam készítem neki, mert nem eszi meg a tápot semmilyen formában. Ledarált csontos húst kap rizzsel és darált répával megfőzve. Vitaminokat, hogy a szoptatás rendben menjen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!