Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hányszor érdemes a kutyust...

Hányszor érdemes a kutyust etetni ?

Figyelt kérdés
Van egy 6 hónapos törpe uszkárom. Végleges méreteit már elérte az orvos szerint. Jó étvágyú. Megtaláltuk neki a tökéletes tápot is. Viszont mostanában picit változnak a szokásai és a munkarendbem is. Sokat olvasgattam és valóban bezavarodtam ,hogy 1x vagy 2x jó- e enni a kutyának?? Melyik a jobb neki??? Valamint nemreg olvastam a gyomorcsavarodásrol. Na ettől jól meg is ijedtem . Mert mi eves után mindig levisszuk egy fél/1 órával sétálni ugyanis ha kétszer eszik egy nap neki nagydolga van utána. Ha 1x akkor jóval kevesebb a kaki. Na de hát félek 2x etetni . Melyik a jobb neki ?? Picike amúgy, mármint kistermetű. Nagyon szépen köszönöm a kedves, segítő szándékú kommenteket .

okt. 30. 06:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

2x szerintem sokkal jobb akkor csak 12 órát van étlen nem 24-et.

A mennyiség sokkal fontosabb ennél.

Annyira ne féltsd a kutyust, az első hogy legyetek boldogok, nem azért van gondolom hogy aggódás forrás legyen. Ha ismered a viselkedését hamar megtudhatod ha valami nincs vele rendben erre felesleges rástresszelni.

Sok boldogságot és egészséget!

okt. 30. 07:06
 2/10 Gabriella2228 ***** válasza:
88%
Szia, ha első a kutyus megértem hogy félted és hat gondolom picike :) még jobban féltjük. Nekem mindig nagy testű kutyaim voltak, úgyhogy kétszer etettem őket. Anyukámnak volt uszkár, este etette. A kaki mennyisége egyébként attól is függ mit eszik a kutya. Ha naturális kaját kap kevesebb a kaki. Ha jól emlékszem a súlya 3% kaja legyen? De ezt egy állatorvos meg tudja pontosan mondani. A csavarodashoz sokat kell rohangálni tele hassal. Ha pórázon van séta közben én nem félnék tőle. Véleményem szerint ha ketté osztod a napi kaját és kétszer adod neki nem lehet nagy baj. Ha egészséges a kutyus egyszer is ok. Attól is függ mi a kényelmesebb Neked.
okt. 30. 07:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Élete végéig.
okt. 30. 08:26
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

Nyugodtan etetheted maponta kétszer.

Annyit azonban mindenképpen érdemes változtatni hogy nem etetés után viszotek sétálni.

Nem is a séta a veszélyes, hanem, ha teli gyomorral intenzív mozgást végez a kutya, fut, játszik, irányt vált.

A teli gyomorra ható fizikai erőhatások (tehetetlenségi erő) miatt fordulhat elő, hogy átfordul, megcsavarodik a kutya gyomra, jóllakottan jobb, ha pihen, emészt.

A kutya ragadozó, nem kell attól srm félteni, hogy éhezik, a természetben olykor napokon keresztül nincs mit egyenek a ragadozók.

okt. 30. 08:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
3:)
okt. 30. 09:31
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
A gyomorcsavar a nagytestű, mély mellkasú kutyákat érinti. Náluk van hely a gyomor átfordulásához. Kistestű kutyáknál általában a napi legalább két etetést ajánlják, mert nekik gyorsabb az anyagcseréjük és hajlamosabbak a vércukorszint leesésére.
okt. 30. 10:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Napi két etetés javasolt és előbb séta, aztán etetés. Nekem egy Shih-Tzu van és teljesen bevált ez. Reggel leviszem sétálni, utána kap reggelit, este is a vacsi előtt van séta, utána kaja. Így nem kell aggódni a teli hasra séta miatt sem. Neki spéci állatorvosi tápot adok az allergia miatt, abban nincs ballaszt, sokkal kevesebb a kaki is.
okt. 31. 13:06
 8/10 Senior Séf ***** válasza:
49%
40+ éve kutyázok. (Németjuci) Felnőtt kutyát mindig egyszer etettem.
okt. 31. 16:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem törpe uszkárom van, reggel valamilyen gyorsan elraghato ragcsát kap, este pedig táp és konzerv. Gyakori naluk ha üres a gyommruk, hogy hánynak. Nálunk is, ha reggel nem kapott szinte mindig hányott.
nov. 3. 09:10
 10/10 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. Mindenképp séta után etesd, vagy legalább egy órával előtte.
nov. 3. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!