Ha provokálják a kutyát, akkor is gazdáját veszik elő, ha kiszökik?
Láttam a videot, amiben egy nagytestű kutyát (KÁJ féle) provokál egy gyerek. De a kutyát csak egy drótkerítés választja el az utcától.
Ha kiszökne és kárt tenne a gyerekben, akkor is a gazda hibás?
Igen, akkor is a gazda.
Főleg ha egy KÁJ-ról beszélünk, legyen már biztonságos az a kerítés.
Ezt hívják felelősségtudatos állattartásnak.
Egy gyerek még nincs tisztában mit csinál, de az életébe kerülhet, ha kimegy a kutya.
A gazda felelőssége karbantartani a kerítését, illetve hogy eleve olyan legyen az a kerítés, hogy a kutya ne juthasson ki onnan.
Illetve a kutyát is meg kell nevelni.
Pont van is ilyen vicces sztorim. Taknyos kölyök az utcában viccesnek találta hergelni a kutyámat a biciklijéről (csapkodta a kerítést, kiabált)
Ment a bringán, a kutya bent követte. Roti-német juhász keverék.
Csak azt nem látta, hogy a kapu meg tárva-nyitva.
Kamerán keresztül is láttam, ahogy kiscsávó falfehér lesz, majd' leesett a bringáról.
A kutya sose lépte át azt a vonalat, ahol a kapu csukott állapotban lett volna, hanem ugyanazzal a lendülettel ugatott tovább. Ha a gyerek belép, talán megharapta volna, de ő maga sose ment ki.
Többet nem is láttam a kölyköt zargatni a kutyát :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!