Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi tehetnék ilyenkor?

Mi tehetnék ilyenkor?

Figyelt kérdés

Alig 1 órája jöttem haza kutyasétáltatásból, de még mindig ezen kattogok, hogy mit lehetett volna másképp csinálni.

A történet a következő: Jöttem a kutyával haza kutyasétáltatásból. Mindig egy megszokott útvonalon szoktunk hazajönni. Eddig nem igazán volt ezen az úton problémám. De most történt baj. Nyugottan sétálunk a kutyával, amikor meghallok egy hangos ugatást. Láttam, hogy a kerítés túloldalán egy Yorkie ugat minket. A gazdája ott volt a kerítésnél, éppen beszélgetett valakivel. Azt a valakit be akarta engedni, és amint a kapu kinyilt a kutya nyílegyenesen a kutyámat célozta meg. Annyi lélekjelenlétem még volt, hogy a lábamat a kis yorkie elé tegyem, hogy ne bántsa az én kutyámat (aki ezt az egészet egy értetlen fejjel nézte végig, mivel az én kutyám vagy 5ször nagyobb volt, mint ami megtámadott és nem igazán értette, hogy mi van. Egy hangja nem volt az egész alatt). A lábamhoz hozzá se ért a kis yorkie, csak az én kutyámra volt ráfókuszálva. A yorkie gazdája, ez alatt az idő alatt, csak üvöltött a kutyájára, nem tudta behívni. Én ez megelégeltem és dobbantottam a lábammal, ami annyira megijesztette a kutyát, hogy futott vissza a gazdájához, aki csak az üvöltötte torkaszakadtából, hogy "ez a világ legrosszabb kutyája". Erre én már a toppon voltam és odaórdítottam, hogy "nem a kutya hibája, hogy ilyen inkompetens gazdája van, aki még arra sem hajlandó, hogy rendesen megnevelje a kutyáját". A gazda arca erre tűzpirossá vált (gondolom a szégyentől) és bement a kapun az ismerősével egyetemben. Sem az én kutyámnak, sem nekem, sem a yorkinak nem esett semmi bántódása. Én, viszont tiszta ideg vagyok azóta. Sajnos a kutyámat támadta már meg más kutya másik sétaútvonalon (akkor sem esett szerencsére semmi baja a kutyámnak), illetve ezek miatt több sétaútvonal ki is van zárva, mert ott is vannak kóbor kutyák, akikről nem tudom, hogy megtámadna minket.

Ez a sétaútvonal szinte mindig mentes volt póráz nélküli kutyáktól, vagy olyanoktól, akik ennyire befókuszálnak az én kutyámra.

A kérdésem arra irányulna, hogy hogyan tudnám elkerülni ezeket a támadásokat.

Mielőtt megkapnám, hogy üssem vágjam a támadó kutyát, csak annyit szeretnék mondani hogy nem vagyok híve annak, hogy kutyát üssünk csakis azért, mert nem volt rendesen megnevelve.

Hogyan tudnám pacifista módon megoldani ezeket a problémákat?

okt. 26. 15:55
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Sajnos sehogy, mindig lesznek ilyen majom gazdák. Kedvencem amikor az enyém pórázon van, nénikétől rohan oda hozzánk a morzsika, nénike meg kiabál hogy nem bánt. Ja, de az enyém igen, ezért (is) van pórázon. De nem lehet elmagyarázni nekik sajnos..
okt. 26. 16:19
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ezek elkerülhetetlenek.

Engem már egyáltalán nem hat meg, ha egy 10-15 kg alatti, nem bulltype rohan ránk, főleg, ha csak max körbeugat.

Teljesen jól reagáltál, én mondjuk már belefáradtam a népnevelésbe.

okt. 26. 17:48
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Sétáltunk haza a kutyámmal,mikor nagymami hazaerkezett. kinyitotta a kaput és azzal a lendülettel indult neki a dögje az enyémnek. Bármikor, ha arra mentünk a kutya nagyon durván ránk volt izgulva a kerítést tépte, ugatott stb.

Mikor kiszokott már csak az ő érdekében is olyat üvöltöttem 30 méterről, hogy egyből hazaszaladt. Mondjuk nem biztos, hogy a ketsavos úton épségben átért volna hozzánk. Már csak ezért is kiabáltam. Sokszor egy erős, dühös és hangos üvöltés visszatartja az ilyen mitugrász kutyákat. Mondjuk amikor a kangal jött nekünk ott már belém fagyott a szó.😅

okt. 26. 18:41
 4/7 anonim ***** válasza:
38%

A helyzetet teljesen jól reagáltad le, és sajnos ezentúl nem tudsz mit kezdeni a hülye gazdákkal (és a kutyáikkal). Mindenhol vannak ilyenek. Nekem is olyan élményeim vannak, mint az 1-esnek. Sokszor engedték oda a póráznélküli, totál neveletlen kutyákat meg a flexipórázos kvázi póráznélküli szőnyegcirkálókat, hogy nem bánt, de az én mentett, bántalmazott előéletű kaukáusim szó nélkül harapná ketté az ilyeneket, ha közel jönnének... Na meg annál nincs is jobb, mikor a neveletlen és behívhatatlan kutya gazdájának áll feljebb.

Nyilván, ha tudod, hogy van egy nagyon veszély környék, ahol komoly problémát okozó kutyák vannak, akkor arra, ha nem muszáj, ne sétáltass, de a leírt eseted inkább ilyen acsarkodásnak hat, nem valódi támadásnak. Észnél kell lenni, reagálni kell, de ezt meg jól csináltad. Egyebet nem tehetsz.

okt. 26. 19:08
 5/7 anonim ***** válasza:
13%

De megnéztem volna ahogy ott ordítoztok! 😁 Videó nem készült róla?

Amúgy itt látszik, hogy tiszta idegbeteg a társadalom. Még jó, hogy nem verekedtetek össze.

okt. 26. 19:36
 6/7 Senior Séf ***** válasza:
47%
A kutyatartás ezzel jár. Ahogy autótulajdonosként nem tilthatod ki az autókat a közutakról, úgy a kutyák jelenlétével is számolnod kell.
okt. 27. 18:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Sajnos semmit nem tudsz ezzel csinálni. Nálunk is van egy kutya, már kétszer támadt rá az enyémre, hiába pofázom el a gazdájának, hogy póráz kéne rá, pont leszarja.
okt. 28. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!