Húzásról való leszoktatás?!
jó lenne mellé valaki /kutya/ aki tud szépen menni már pórázon húzás nélkül tőle esetleg tanúlhatna a kutyád (ez allat nem azt értem h roanj a menhelyre egy másik kutyáért hanem azt h pl barátnődnek ha van kutyája vagy fórumon megismerkedhetsz valakivel te beszélgetnél a kutya tanulna !
vagy :
Sztem lehet a flexis póráz segítene rajtad csak az nem olcsó mulatság ugyebár de ha beválik lehet még olcsóbb mint a kutya suli!
17:59es a flexi ugyan hogy segítene a húzáson???
Kérdező:
legjobb ha kutyasuliba mentek
- vagy kipróbálhatod a retriever pórázt, vagy egysoros láncfojtót (csak előtte vki mutassa meg hogyan kell helyesen használni)
- vagy még türelmesebben próbálkozol a húzz --> megállás/más irányba fordulás módszerével
- vagy elkezdhettek klikkerezni - az én kutyám ezzel tanulta meg pár nap alatt a szabadonkövetést
- de mindenképp ajánlom, hogy mindig a napi tanulás előtt jól mozgasd meg a kutyát, és próbáld megerősíteni a falkavezérségedet (fennell és millan könyv hasznos lehet)
SZia!
Nekem egy 5 hónapos skót juhászom van! Ő is sokat húzott, és én is sokat szenvedtem vele. Aztán addig néztem Cezar Millan sorozatát, hogy gondoltam egy próbát megér a módszere.
Szóval amint elém akart menni a kutya, csettintettem az ujjammal, és egy "tcs" hangot adtam ki. Mintha valakire rászólnék erősen, hogy csönd, ezzel egyidőben apró rántás a pórázra. Nem fűztem hozzá sok reményt,de BEJÖTT!!!!! 2 nap alatt rájött a kutya, hogy mellettem, vagy mögöttem a helye. Sokszor már hátra nézek, hogy ott van e még egyáltalán, mert nem érzem a póráz feszülését.
Remélem érthető volt amit írtam!
:)
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!