Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi az a kombinált oltás, es...

Mi az a kombinált oltás, es miért nincs olyanja a kutyámnak ha kötelező?

Figyelt kérdés

Megbetegedett a kutyám és az orvosi kezelése elég tetemes volt... "szerencsére" belevetettem a lakásbiztosításomba, hogy házikedvenc betegsége esetén fizessen... csatolni kellett a kárbejelentőhöz az oltási könyvet, és én abban a tudatban voltam, hogy megkapott minden kötelező oltást mindig, mivel nem is foglalkpztam vele mi kell, mi nem kell, hiszen állatkórházba járunk rendszeresen és mindig az orvosra bíztam, hogy ő úgyis tudja mi kell mi nem kell...

Erre nem fizet most a boztosító, az indoklás pedig az, hogy ahhoz, hogy fizessen minden évben meg kell kapnia a kötelező veszettség és kombinált oltást, de nincs a káreset időpontjában érvényes kombinált oltása...

Tehát mi is ez? Tényleg kötelező? És miért nem mondta soha az állatdoki, hogy ez is kéne neki?

okt. 10. 19:36
 1/10 anonim ***** válasza:
94%

A kombinált oltásban több fertőző betegség ellen hatékony oltóanyag van.

A kombinált oltás nem kötelező, törvényileg, csak a veszettség elleni védőoltás van előírva, évente.

A biztosítónak lehetnek egyéni preferenciái (például a legtöbb 7 év feletti állatra nem köt szerződést).

okt. 10. 19:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát ez elég szomorú, hogy még csak meg sem említi egy laikusnak egy állatorvos a lehetséges oltásokat... igazából úgy maradt nálam a kutya szomszédom elhalálozása után, gyerekeinek nem kellett, engem meg ismert, mindig en vittem el állatorvoshoz szívességből,de nem foglalkoztam vele mit adnak neki meg miért, az állatorvoshoz az oltási kiskönnyvel vittem legutóbb is csak átiratni a nevet, meg beadatni neki az esedékes oltást, de komolyan, hogy meg se említsék, hogy lehetne más oltást is adni neki... hát most mérges vagyok nagyon.
okt. 10. 19:53
 3/10 anonim ***** válasza:
39%

Elég szomorú, hogy ennyire nem néztél utána az állattartásnak, hogy még ezt sem tudod, hogy milyen oltást kell beadatni. Mint látszik van interneted, be tudtad volna pötyögni kb 8 másodperc alatt, hogy milyen oltások vannak, mi ellen kell védekezni. Gondolom szívféteg ellen sem védekezel, mert az sem kötelező, igaz? Ilyeneken spórolsz

Ha te azt mondod az orvosnak, hogy a kötelező oltásra hoztad a kutyát, akkor ő a kötelező oltást fogja beadni, ami a veszettség elleni. Miért tartson neked kiselőadást?

A biztosító (pedig nem szeretem a biztosítókat) teljesen jogosan nem fizet. Ha te ennyire sem figyelsz a kutyádra, hogy a tényleg lényeges oltáson, a kombin spórolsz, akkor miért fizessen?

okt. 10. 20:59
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Biztos, hogy csak veszettségit kapott? Felnőtt kutyáknál van egy olyan oltás, amiben benne van a veszettségi és a kombinált is.
okt. 10. 21:21
 5/10 anonim ***** válasza:
60%

Milyen oltásokat kapott?

Ha Versican DHPPI / L4R van az oltási könyvében, akkor veszettség elleni és kombinált oltást is kapott.

okt. 10. 21:51
 6/10 anonim ***** válasza:
64%
Eloszor is a kombinalt oltas nem kotelezo. Masodszor pedig nem illik az allatorvosra fognod azt, hogy te hulye voltal es nem olvastad el a biztositas felteteleit.
okt. 10. 23:28
 7/10 anonim ***** válasza:
64%
Lehet itt ekézni a kérdezőt, de az állatorvos is említhetne olyan alapvető dolgokat, mint a kombinált oltás és a szívférgesség elleni védekezés. A kutya alapvetően a gazda felelőssége, de az állatorvosok nagy része is sajnos időhiányból vagy nemtörődömségből nem tájékoztatja a gazdákat a nem kötelező, de alapvetően szükséges egyéb védekezési módokról. Igen, jó lett volna utánaolvasni, de szerintem egy lelkiismeretes orvos a veszettség elleni oltás esetén legalább megkérdezhetné, hogy a kombinált oltással mi legyen.
okt. 11. 05:18
 8/10 anonim ***** válasza:
16%
Ezt úgy hívják, hogy tudatos kutyatartás és józan ész. Hogy nem tudtad, hogy be kell oltatni a kutyád??? A TIÉD a kutya, nem az orvosé! Ne hogy már az orvos tudja, hogy neked mikor oltatni a kutyád. ÉVENTE KELL VINNI oltatni, NEKED kell időpontot foglalnod és elvinned a kutyád! Istenem már, hogy minden hülye tarthat kutyát az eszemmegáll :@
okt. 11. 10:12
 9/10 A kérdező kommentje:
Soha nem akartam kutyát, egyszerűen a szomszéd halála után a gyerekei votték volna egyenesen a sintérhez elaltatni, én meg mondtam, hogy inkább haggyák itt. Ennyi a történet... mint mondtam előtte is én vittem a kötelezőket beadatni neki... és mint a kérdésből is sejtheted, viszem rendszeresen orvoshoz... nyílván a mostani számla is így keletlezett... nem értem miért egy laikus felelőssége lenne számontartani milyen kutya oltások léteznek... szerontem ez az állatdoki kötelessége lenne, legalább tájékoztatási szinten... pláne ha az ember úgy viszi oda a kityát, hogy nézzék átt teljesen és ha esetleg bármi hiányosságot tapasztalnak, oldják meg...
okt. 11. 10:25
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Valahol igazad van. Általában falun Leginkább a veszettségit adatják be. Így az ott praktizáló orvosoknál fel sem merül a kombi oltás.

A kutya oltási könyvében elöl van a veszettségi. Ha tovább lapozol nem találsz oltásról bejegyzést?

okt. 11. 15:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!