Mi az a kombinált oltás, es miért nincs olyanja a kutyámnak ha kötelező?
Megbetegedett a kutyám és az orvosi kezelése elég tetemes volt... "szerencsére" belevetettem a lakásbiztosításomba, hogy házikedvenc betegsége esetén fizessen... csatolni kellett a kárbejelentőhöz az oltási könyvet, és én abban a tudatban voltam, hogy megkapott minden kötelező oltást mindig, mivel nem is foglalkpztam vele mi kell, mi nem kell, hiszen állatkórházba járunk rendszeresen és mindig az orvosra bíztam, hogy ő úgyis tudja mi kell mi nem kell...
Erre nem fizet most a boztosító, az indoklás pedig az, hogy ahhoz, hogy fizessen minden évben meg kell kapnia a kötelező veszettség és kombinált oltást, de nincs a káreset időpontjában érvényes kombinált oltása...
Tehát mi is ez? Tényleg kötelező? És miért nem mondta soha az állatdoki, hogy ez is kéne neki?
A kombinált oltásban több fertőző betegség ellen hatékony oltóanyag van.
A kombinált oltás nem kötelező, törvényileg, csak a veszettség elleni védőoltás van előírva, évente.
A biztosítónak lehetnek egyéni preferenciái (például a legtöbb 7 év feletti állatra nem köt szerződést).
Elég szomorú, hogy ennyire nem néztél utána az állattartásnak, hogy még ezt sem tudod, hogy milyen oltást kell beadatni. Mint látszik van interneted, be tudtad volna pötyögni kb 8 másodperc alatt, hogy milyen oltások vannak, mi ellen kell védekezni. Gondolom szívféteg ellen sem védekezel, mert az sem kötelező, igaz? Ilyeneken spórolsz
Ha te azt mondod az orvosnak, hogy a kötelező oltásra hoztad a kutyát, akkor ő a kötelező oltást fogja beadni, ami a veszettség elleni. Miért tartson neked kiselőadást?
A biztosító (pedig nem szeretem a biztosítókat) teljesen jogosan nem fizet. Ha te ennyire sem figyelsz a kutyádra, hogy a tényleg lényeges oltáson, a kombin spórolsz, akkor miért fizessen?
Milyen oltásokat kapott?
Ha Versican DHPPI / L4R van az oltási könyvében, akkor veszettség elleni és kombinált oltást is kapott.
Valahol igazad van. Általában falun Leginkább a veszettségit adatják be. Így az ott praktizáló orvosoknál fel sem merül a kombi oltás.
A kutya oltási könyvében elöl van a veszettségi. Ha tovább lapozol nem találsz oltásról bejegyzést?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!