Anya kutya miért kaparássza a kicsit?
Nem vagyok szaporító. Egy kutya van, megtartjuk. Anyukámnak van egy 1eves máltai kutyája, és a nyáron megtörtént a dolog mikor náluk voltunk kerti partyn. Van 2 gyermekem nem tudtam minden pillanatban a kutyát figyelni. Egyébként orvos állította nem ivarérett, nem szálltak le a golyói. Figyelve volt az en máltai kutyám számoltuk a napokat, figyeltunk minden jelet vittük orvoshoz, hogy vemhes e vagy sem. És az lett. Állandó ultrahang volt. Szoptatja, gondozza szépen. Orvossal beszéltünk nem tudott mondani rá semmit, azóta fény derült rá miért csinálja. A kutyust a császármetszés során ivartalanították. 😉 Nem vagyok szaporító.
Köszönöm a válaszokat.
Ez a szaporítás. Nem tk-es, eleve keverék kutyákat raktatok össze. Szándékosan vagy véletlenül, az teljesen mindegy. Az is mindegy, hogy eladod, tovább szaporítod, útszélére rakod, vízbe folytod a kölyköt. Szaporító vagy. Ha figyeltél volna vagy lenne gerinced, nem történt volna ez meg.
Ilyen mocsok szaporítókat semmilyen szintig nem szabad segíteni és támogatni. És ilyenek nevelhetnek gyereket is...
Jön az "ezen az emberen nem kell segíteni", meg "ilyen ember nem érdemel segítséget". Nem is azt mondom, hogy az emberen kell segíteni, de ilyenkor szerencsétlen állat mit tehet a helyzetről? Ez az állatok kategória, ide gyakran azért jön az ember, hogy az állatához kérjen segítséget. Persze, van olyan kérdés, ahol a kérdező az állat rovására akarja a saját komfortját növelni, ilyenkor jogos, ha valaki nem akar segíteni, de amikor az állat egészségéről, kényelméről, életéről, jólétéről van szó, akkor is hagyományosan megy a mocskolódás, sárdobálás a kérdés alatt, hogy adott ember nem érdemel segítséget. Sokszor valóban nem, de az állat viszont igen és ezzel a sárdobálással azt érjük el, hogy az ember elriad, megsértődik, a segítséget igénylő állat meg persze nem kap segítséget.
Nem akarok senkit megsérteni, de mondjuk ki, hogy nem az állat tehet arról, ha a gazdája hülye, ez a kategória meg az állatokról szól.
Kérdező, ezekkel vitatkozni 💩-nak egy pofon.
Egy modern társadalmi értékrend probléma azért elég jól tettenérhető itt is; sokak szerint az állat élete többet ér mint az emberé. Persze ez a nézőpont pontosan addig tart ameddig az állatok élete árán jól élhetünk.
Gyakori kislexikon: van egy kölyök állatod? Szaporító vagy!
Van bármi baj a gyerekkel? Rossz szülő vagy!
Feltettél egy kérdést az állatok kategóriában? Állatkínzó vagy!
Az egyetlen eset amikor a gyakorin zömében hasznos válaszokat adnak ha saját magaddal kapcsolatos problémáról írsz ki kérdést, de azt érzem ilyenkor is csak azért segítőkészek mert már nem tudják megmondani hogy benned a hiba, hiszen a kérdésed pont erre irányul...
Ha valóban hasznos válaszokat szeretne valaki nem a névtelen ítélkezést és beszólogatást annak ajánlom a redditet.
Persze a magyart nagy ívben elkerülni, mintha ez a "tökéletes vagyok és mindenki más a hibás" fajta mérgező gondolkodás a magyarokat erősen súlytaná.
Hát akkor a jó édes... Azt😁
Mintha ti annyira tökéletesek lennétek. Minden ember hibázik. Ez nem elitelendo. Vagy ti esetleg kisangyalok vagytok? Mindenben tokeletesek?
Nem keverék kutyák, leirtam.
Mindenki a sajat haza tajan sepregessen . Aki próbált valamilyen módon is segíteni köszönöm szépen.
Ha nincs tk, akkor a kutya keverék. És ez tudatos szaporítás, mert az oké, hogy nincs intelligencia odafigyelni, de se előtte, se utána nem ivartalanítattad a szukát. Tehát szándékosan elletted.
Az meg, hogy nem állatorvost kérdezel meg ilyenről, mindent elmond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!