Hogy lehetek kutyakozmetikus?
22 éves vagyok.
Leérettségiztem, van egy kornyezetvedelmi szakmam es egy gepjarmu mechatronikai technikusi végzettségem.
Van egy kutyám egy csivava/palotapincsi keverek, es mivel hosszuszoru sokszor kell igazitani meg vagni belole, es megtetszett ez az ág és tökre eltudnám magam képzelni benne, mert szeretnem a kutyákat, nem tunik olyan megterhelonek sem, sokkal chillesebb.
Budapesti vagyok. Tanfolyamon kell elvégezni vagy, hogy vághatnék bele? Hol lehet jelentkezni?
Mennyi idő, mennyi pénz?
Illetve milyen nehézségei vannak és veszélyei vannak ennek a munkának? Mert lattam par olyan videot hogy megvadul az allat meg ilyenek?
Manapság, ha eldobsz egy követ, kutyakozmetikust találsz. Nem olcsók a tanfolyamok, amit már minden végzett kutyakozmetikus tarthat jó pénzért.. Aki végzett, az még nem biztos, hogy jó kutyakozmetikus is. Ha megvan az okleveled, akkor nyitni kell egy kutyakozmetikát profi felszereléssel jó helyen, amerre lesznek is kuncsaftok, akiknek még nincs állandó, bejáratott kozmetikusa. Ha valamelyik kutyakozmetikus felvesz maga mellé csicskának, attól még te nem fogsz jól keresni, hanem az, akinek dolgozol. Azt is vedd figyelembe, hogy világválság van, egyre kevesebben tudnak maguknak kutyát venni és egyre kevesebben fognak a már meglévővel kozmetikába járni. A pandémia idején vitték a kutyákat, mint a cukrot. Ennek az időszaknak már leáldozott, még a meglévőtől is igyekszenek megszabadulni, tele vannak a menhelyek.
Sok sikert!
Hát ha elhivatott vagy akkor nyilván nem lehetetlen de ehhez kell nem kis kezdő tőke. Először is kifizetsz egy képzést. Aztán ha elvegezted kell egy szalon, annak a bérleti díját ki kell termelni, ami egy kezdő vállalkozásnal nem egyszerű.
Meg kell venned egy csomó felszerelést, nem csak egy ollót, hanem mosot, szárítót amik nem két forint.
Egész nap állsz, mindenhol kutyaszőr lesz. A szádban és az orrodban, a hajadban és még kutya szagú is leszel.
Nem csak cuki mini csivavak lesznek hanem akár hatalmas kaukazusi is.
A kutyaharapas egy karrier során kB elkerülhetetlen.
Azon kívül, a kutya biztos nem szól be hogy milyen lett a frufruja, de azoknak a kutyáknak vannak gazdaik is, akik már nem biztos hogy olyan cukik..
Szóval ezeket is mérlegeld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!