Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A nagy,de fiatal kutyának...

A nagy,de fiatal kutyának mindig van valami baj a lábaival. Hol az egyikre nem tud ráállni hol a másikra. Mi lehet a baj? Jármű híján nem tudjuk orvoshoz,röntgenre vinni.

Figyelt kérdés
szept. 29. 12:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

8-s.

7-8 hónapos,de nem az én kutyám hanem a fateré.

És ő neki a kutya csak egy kutya.

Felváltva romlanak el úgymond a lábai.

Igaz rohadt gyorsan meg is nőtt,mint kívül álló láttam, ami szerintem abnormális.

Nem az apámnál lakom,hanem máshol és csak amit látok néha a kutyából.

4 hónaposan még csak 15 kg volt most meg 4 hónap elteltével már 50 kg.

okt. 3. 16:44
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen fajta, de túl lett tolva. Az óriástestű fajtáknál nagyon oda kell figyelni a fiatalkori táplálásra. Pont ezért felejtősek a nagy fehérjetartalmú tápok, és ha mégis táppal etetsz, gyorsan át kell térni a felnőtt tápokra, mert a puppy és junior tápoknak túl magas a fehérjetartalma. Még jobb, ha hússal etetsz (barf, prey), mert ott kisebb az esélye a túltolásnak. Fiatalon olyan jó 1, de még jobb 1,5 éves koráig szikáran tartani. Inkább kint legyen a bordái, mint túlsúlyos legyen, mert máris ott a szerzett diszplázia.

4 hónaposan 15kg és 8 hónaposan 50kg az nagy baj, nagyon durván meg lett tolva a kutya. Nekem is óriástestű kutyáim vannak. Nekem 3 hónaposan volt 17kg, 4 hónaposan 27kg, de az 50kg-ot csak 9 hónaposan érte el, fénykorában pedig 69kg volt. Nagyon durván megtoltátok a kutyát, ha 4 hónap alatt 35kg-ot hízott, nem csodálom, ha több lábára sántít. Sajnos láttam ilyen kaukázusit, felnőtten volt vagy 75-80kg, 3 lábát húzta és rengett a háj az oldalán.

okt. 3. 18:59
 13/17 A kérdező kommentje:

Az apámé,tehát Ő is eteti.

Kuvasz kutya amúgy.

Naponta 1 db 1200 gr konzervet meg egyebet kapott.

Nincs elhízva egyáltalán csak hirtelen megnyúltak drasztikusan végtagjai.

okt. 3. 19:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha valóban 50kg 8 hónaposan, akkor esélyes, hogy el van hízva, ezt bizonyítja a sántítás is. Persze kérdéses, hogy valóban ekkora-e, mert mint mondtam, óriástestűeknél is olyan 9-10 hónapos korban szokták átlépni az 50kg-os határt. Egyébként a fifejlett, jó kondiban lévő 4-5 éves kuvasz kanok átlagosan 45-50kg-osak. Néha van egy-egy extrémebb példány, de azok is ritkán többek ennél. A standard kissé bő lére eresztette a tömeget a 62kg-os max. súllyal, én még nem láttam ekkora kuvaszt, legfeljebb kövéret.
okt. 3. 19:51
 15/17 A kérdező kommentje:

14-s.

A súlya sacc,mert már nem bírnám felemelni.

4 hónaposan még felkaptam mikor 15 kg volt,mostmár meg sem próbálkozom.

És ez nőstény normál törzsmérettel nem normális hosszúságú lábakkal.

Előtte kaukázusi volt de az 2 év alatt érte el a végleges méretét,ez meg fél év alatt.

okt. 3. 21:42
 16/17 anonim ***** válasza:

Az még nagyobb gáz, ha nőstényként 50kg. Szuka kuvaszok 38-45kg között vannak kifejletten.

Amúgy ha felemelni nem tudod, az még nem jelenti azt, hogy 50kg. Mérjétek le rendesen.

okt. 4. 08:01
 17/17 A kérdező kommentje:

16-s.

Nincs mivel lemérni.

Tehát marad a saccolás.

okt. 4. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!