A nagy,de fiatal kutyának mindig van valami baj a lábaival. Hol az egyikre nem tud ráállni hol a másikra. Mi lehet a baj? Jármű híján nem tudjuk orvoshoz,röntgenre vinni.
8-s.
7-8 hónapos,de nem az én kutyám hanem a fateré.
És ő neki a kutya csak egy kutya.
Felváltva romlanak el úgymond a lábai.
Igaz rohadt gyorsan meg is nőtt,mint kívül álló láttam, ami szerintem abnormális.
Nem az apámnál lakom,hanem máshol és csak amit látok néha a kutyából.
4 hónaposan még csak 15 kg volt most meg 4 hónap elteltével már 50 kg.
Nem tudom milyen fajta, de túl lett tolva. Az óriástestű fajtáknál nagyon oda kell figyelni a fiatalkori táplálásra. Pont ezért felejtősek a nagy fehérjetartalmú tápok, és ha mégis táppal etetsz, gyorsan át kell térni a felnőtt tápokra, mert a puppy és junior tápoknak túl magas a fehérjetartalma. Még jobb, ha hússal etetsz (barf, prey), mert ott kisebb az esélye a túltolásnak. Fiatalon olyan jó 1, de még jobb 1,5 éves koráig szikáran tartani. Inkább kint legyen a bordái, mint túlsúlyos legyen, mert máris ott a szerzett diszplázia.
4 hónaposan 15kg és 8 hónaposan 50kg az nagy baj, nagyon durván meg lett tolva a kutya. Nekem is óriástestű kutyáim vannak. Nekem 3 hónaposan volt 17kg, 4 hónaposan 27kg, de az 50kg-ot csak 9 hónaposan érte el, fénykorában pedig 69kg volt. Nagyon durván megtoltátok a kutyát, ha 4 hónap alatt 35kg-ot hízott, nem csodálom, ha több lábára sántít. Sajnos láttam ilyen kaukázusit, felnőtten volt vagy 75-80kg, 3 lábát húzta és rengett a háj az oldalán.
Az apámé,tehát Ő is eteti.
Kuvasz kutya amúgy.
Naponta 1 db 1200 gr konzervet meg egyebet kapott.
Nincs elhízva egyáltalán csak hirtelen megnyúltak drasztikusan végtagjai.
14-s.
A súlya sacc,mert már nem bírnám felemelni.
4 hónaposan még felkaptam mikor 15 kg volt,mostmár meg sem próbálkozom.
És ez nőstény normál törzsmérettel nem normális hosszúságú lábakkal.
Előtte kaukázusi volt de az 2 év alatt érte el a végleges méretét,ez meg fél év alatt.
Az még nagyobb gáz, ha nőstényként 50kg. Szuka kuvaszok 38-45kg között vannak kifejletten.
Amúgy ha felemelni nem tudod, az még nem jelenti azt, hogy 50kg. Mérjétek le rendesen.
16-s.
Nincs mivel lemérni.
Tehát marad a saccolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!