Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tegyem túl magam azon,...

Hogyan tegyem túl magam azon, hogy meg is halhatott volna miattam a kutyám?

Figyelt kérdés

Pici kutyám van, 2 és fél éves.

Sok helyen járt már velem, szeret utazni, kirándulni, vagy csak csavarogni a városban.

Mindennél jobban figyelek és vigyázok rá, sosem történt semmi baj vele.

Tavasszal mentünk állatorvoshoz. Kivételesen nem tettem rá a hámot és a pórázt, akkor szerettem volna, mielőtt kiszállunk a kocsiból.

Hátul ültünk, és mikor megálltunk én megnyitottam az ajtót. Ő belül volt és egy szempillantás alatt kiugrott a hátam mögött. Rohant végig a forgalmas úton, én pedig utána. Végül utolértem, mert meg-meg állt szaglászni, s a “marad” szóra egy helyben maradt és fel tudtam venni.

Hónapokkal ezelőtt történt ez a dolog, de rendszeresen eszembe jut. Ilyenkor kisírom magam, de a lelkiismeret-furdalástól nem tudok szabadulni.

szept. 28. 19:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%

Megértelek mert én is ilyen lelkizős para mami vagyok.

De ami volt elmúlt, nem lett baj, legközelebb mégóvatosabb leszel. Mindenki hibázhat

szept. 28. 19:11
 2/20 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem inkabb kutyaiskolara volna szukseg, hogy a kutya megtanulja, hogy nem szabad az engedelyed nelkul kiugrani es elrohanni. A kutyaiskola a te lelkiallapotodnak is jot tenne, mert erezned, hogy megteszel mindent azert, hogy maskor ne tortenjen ilyesmi, es akkor kevesbe aggodnal. Mennyire fel a kutyad az allatorvostol? Gondolom, most mar tudja, hogy ha ott alltok meg, akkor az allatorvoshoz mentek, es ha nagyon tart tole, akkor azert rohant el. De az is lehet, hogy tulsagosan hozzaszokott ahhoz, hogy a poraz visszatartja, es anelkul kevesbe engedelmeskedik, illetve ugy erzi, hogy ha nincs poraz, akkor szabadon rohangalhat. Mennyire tudod visszahivni, ha nincs rajta poraz?
szept. 28. 20:11
 3/20 anonim ***** válasza:
97%
Nincs olyan gazdi, aki nem hibázik néha. Nálam egyszer előfordult, hogy a kiskapu nyitva maradt, a kutyám meg nem talált minket (borzalmasan emberközpontú) és kiment az utcára, hátha ott vagyunk. Rohadtul megijedtem, de szerencsére nem ment messzire és ahogy szóltam neki, azonnal rohant hozzám boldogan. Lehetett volna baj? Igen. Lett? Nem. Ennyi a lényeg. Tanulni kell az ilyen esetekből. Ne emészd magad, minden kutyagazdi átesett már hasonló dolgokon.
szept. 28. 20:11
 4/20 A kérdező kommentje:

Én nem gondolom, hogy az állatorvos miatt volt. Jól tűri a kezeléseket, úgy érzem nem volt még rossz élménye. Inkább a váróban lévő többi kutya/cica miatt szokott izgatott lenni.

Ha hívom mindig azonnal jön, kivéve amikor valaki van a ház előtt. Olyankor folyamatosan ugatja és 3-szor, 4-szer szólnom kell neki.

szept. 28. 20:30
 5/20 anonim ***** válasza:
73%
Jelen helyzetben milyen hatással bír az életetekre?
szept. 28. 21:45
 6/20 anonim ***** válasza:
76%
Az emberi élet ilyen traumatikus történések sorozatából áll, ezek ébresztik rá az embert a szabályok betartásának fontosságára.
szept. 28. 22:08
 7/20 anonim ***** válasza:
86%

"Hónapokkal ezelőtt történt ez a dolog, de rendszeresen eszembe jut. Ilyenkor kisírom magam, de a lelkiismeret-furdalástól nem tudok szabadulni."

Nekem erről a ptsd jut eszembe. Lehet hogy nem az, de te megilyedtél és az emléke is zaklatottá tesz.

A kutyád engedelmesség tűnnik. Az biztos hogy 2 hivasra jön vissza hogyha a ház előtt áll valaki az nekem nem mondja hogy nem lenne engedelmes, mert nem is ismerjuk a fajtáját. Vannak fajták akiknek nehezebb parancsolni.

Mivel azt írtad hogy "Inkább a váróban lévő többi kutya/cica miatt szokott izgatott lenni" ezért talán több szocializáció kellene neki így elsőre. Vidd ki sétálni pl hogy ismerkedjen más állatokkal is.

szept. 28. 22:23
 8/20 anonim ***** válasza:
0%
Keress egy másik gazdit a kutyának, aki megfelelően vigyáz majd rá és törődik vele.
szept. 29. 17:02
 9/20 A kérdező kommentje:
Hihetetlen, mennyi rohadtlelkű lény van itt.
szept. 29. 17:06
 10/20 anonim ***** válasza:
19%

"Hónapokkal ezelőtt történt ez a dolog, de rendszeresen eszembe jut. Ilyenkor kisírom magam, de a lelkiismeret-furdalástól nem tudok szabadulni."

Az élet nagy problémái... Örülj neki, hogy ez a legnagyobb problémád az életben, és adj hálát a jó istennek...

Egyébként keress fel egy pszichiátert.

szept. 29. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!