Hogyan tegyem túl magam azon, hogy meg is halhatott volna miattam a kutyám?
Pici kutyám van, 2 és fél éves.
Sok helyen járt már velem, szeret utazni, kirándulni, vagy csak csavarogni a városban.
Mindennél jobban figyelek és vigyázok rá, sosem történt semmi baj vele.
Tavasszal mentünk állatorvoshoz. Kivételesen nem tettem rá a hámot és a pórázt, akkor szerettem volna, mielőtt kiszállunk a kocsiból.
Hátul ültünk, és mikor megálltunk én megnyitottam az ajtót. Ő belül volt és egy szempillantás alatt kiugrott a hátam mögött. Rohant végig a forgalmas úton, én pedig utána. Végül utolértem, mert meg-meg állt szaglászni, s a “marad” szóra egy helyben maradt és fel tudtam venni.
Hónapokkal ezelőtt történt ez a dolog, de rendszeresen eszembe jut. Ilyenkor kisírom magam, de a lelkiismeret-furdalástól nem tudok szabadulni.
Megértelek mert én is ilyen lelkizős para mami vagyok.
De ami volt elmúlt, nem lett baj, legközelebb mégóvatosabb leszel. Mindenki hibázhat
Én nem gondolom, hogy az állatorvos miatt volt. Jól tűri a kezeléseket, úgy érzem nem volt még rossz élménye. Inkább a váróban lévő többi kutya/cica miatt szokott izgatott lenni.
Ha hívom mindig azonnal jön, kivéve amikor valaki van a ház előtt. Olyankor folyamatosan ugatja és 3-szor, 4-szer szólnom kell neki.
"Hónapokkal ezelőtt történt ez a dolog, de rendszeresen eszembe jut. Ilyenkor kisírom magam, de a lelkiismeret-furdalástól nem tudok szabadulni."
Nekem erről a ptsd jut eszembe. Lehet hogy nem az, de te megilyedtél és az emléke is zaklatottá tesz.
A kutyád engedelmesség tűnnik. Az biztos hogy 2 hivasra jön vissza hogyha a ház előtt áll valaki az nekem nem mondja hogy nem lenne engedelmes, mert nem is ismerjuk a fajtáját. Vannak fajták akiknek nehezebb parancsolni.
Mivel azt írtad hogy "Inkább a váróban lévő többi kutya/cica miatt szokott izgatott lenni" ezért talán több szocializáció kellene neki így elsőre. Vidd ki sétálni pl hogy ismerkedjen más állatokkal is.
"Hónapokkal ezelőtt történt ez a dolog, de rendszeresen eszembe jut. Ilyenkor kisírom magam, de a lelkiismeret-furdalástól nem tudok szabadulni."
Az élet nagy problémái... Örülj neki, hogy ez a legnagyobb problémád az életben, és adj hálát a jó istennek...
Egyébként keress fel egy pszichiátert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!