Egy kutya mennyit ért meg az emberi beszédből?
Bocs ha hülye kérdés...
Szóval kiskora óta sokat beszéltem neki.Mindig új szavakkal(nem szándékosan)És egy ideje feltűnt hogy ő reagál is rá.Gondolom a szóra de nem tudom..Azt tudom hogy néhány szót megjegyeznek.Vagyis tudják mihez kapcsolni.
De mi van akkor amikor olyan szavakat használok amit addig sose,és megérti?
#10 ami meg elkepzelheto, hogy mutatott a konyha fele, es onnan tudta.
egy idegen nyelven beszelo ember sem fogja megerteni, hogy mi az a konyha, amikor eloszor hallja, egy kutya meg plane nem talalja ki
A kutya semmit nem ért meg az emberi beszédből.
Hangokat tud társítani történésekkel.
Gyere egyél! Akkor sem fogja érteni, ha a gyere és enni szó ismerős számára. Nem kapcsolja össze. Kivéve akkor, ha mindig úgy adsz neki kaját, hogy a gyere egyél hang kíséri. A gyere, hoztam neked finom kaját, egyél-ben mindkét szó szerepel, mégsem indul be nála a nyálelválasztás.
Lábhoz! Nem érti. Azt fogja tudni, hogy amikor ezt hallja, a póráz parancsol neki. Nevelési módszertől függően lehet durva, vagy barátságos, jutalommal társított.
Ül!ugyanígy. A papa a hintágyon ül sem mond szára semmit, akkor sem, ha minden szó ismerős.a
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!