Egy kutya mennyit ért meg az emberi beszédből?
Bocs ha hülye kérdés...
Szóval kiskora óta sokat beszéltem neki.Mindig új szavakkal(nem szándékosan)És egy ideje feltűnt hogy ő reagál is rá.Gondolom a szóra de nem tudom..Azt tudom hogy néhány szót megjegyeznek.Vagyis tudják mihez kapcsolni.
De mi van akkor amikor olyan szavakat használok amit addig sose,és megérti?
Olyat nem fog megérteni amit még soha nem használtál..
Csak azután ha már sokat hallotta és tudja kötni valamihez.
A mienk sokmindent megért ,de ez ez hosszú idő volt. már 11 éves
pl: Kimész?
éhes vagy?
Megjött apa!
Hozd a játékod!
Mész aludni?
Ne ugass
a szokásos parancs szavakat: ül,fekszik,marad, forog
nálam is kb amit a 4es írt
külön tanítani sose tanítottam a kutyát, annyi hogy mindig beszéltem hozzá, megfigyelte a szavakat, hogy én mit csinálok rá, hogy reagálok, vagy ő mit csinál rá, és ez alapján betanulta, már 4-5 éves korára nagyon sok mindent tudott, persze semmi extrára nem kell itt gondolni, de számomra ez sokat jelent
pl tudta a futás szót, áll, marad, vigyázz, fürdés, kaja, játszunk, sétálunk, szóval alap dolgok
Nem gondolom hogy csak "Úgy" értik a szavak jelentését..
Az elképzelhető hogy már hallotta többször hogy menj ki a konyhából,vagy bármit a konyhával kapcsolatban,és így megértette.
De azt nem gondolnám hogy minden előzmény nélkül tudta volna hogy mi az a konyha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!