Milyen kutyát válasszak panelházba?
Nagyon szeretnék egy kiskutyát,de nem tudom melyik lenne a megfelelő.. Mindenképp valami kistestűre gondoltam,de nem azokra a tipikus kis ölebekre (palotapincsi,yorkie,westie).Milyen kistestű kutyafajtákat ismertek még?
A másik kérdésem az lenne,hogy mennyibe került havonta körülbelül egy kutyus eltartása? [Ha mondjuk nem valami prémium táppal etetném.. :) ]
Előre is köszönöm a válaszokat
A tacskó igazi panelkutya! Nekem van kettő, imádják a lakást, ha leviszem őket, elvégzik a dolgukat, és hamarabb fent vannak,mint én. Kényelmesek,lusták. Persze azért naponta 4-szer leviszem őket, hosszabb sétára is. Alapból egészségesek, igénytelenek. Ha nem akarsz szőrproblémát, hosszú szőrűt ajánlok, kevesebb baj van vele,mint a sima szőrűvel. Annyi,hogy ha magasan laksz, ölben vidd fel-le,mert később a lépcsőzés gerincproblémát okozhat. A tápon nem érdemes spórolni, mert meglátszik a kutyán,hidd el. Én Bento Cronen tápot adok,nem egy túl prémium minőség,de nem is a legrosszabb. Egy 15 kilósat vettem 7000 ft-ért,az nem sok érte. Amúgy a tacsi okos, tanulékony,ragaszkodó, csak kicsit magának való, idegenekkel bizalmatlan, de én ezt szeretem benne,az sem jó,ha mindenkihez odamegy nyalizni.
Az enyém pont ilyen:
a yorki nem öleb, hanem patkányvadász terrier, ezt sokan elfelejtik...
amúgy ott vannak a törpesitz-ek, a bison-ok (bolognese, havavnese) king charles spániel, meg egyéb spánielek...
Amúgy ajánlott prémium táppal etetni, mert a reklámozott marketing-tápokban sok a színezék és ízfokozó, és általában 4% a hús, a kutya pedig ragadozó állat. Akkor már inkább házi koszttal etesd.
Szia!
Nekem shih-tzu-m van. 34 cm, 7 kg. Bár ő kan, a szukák ennél kisebbek.
Egy igazi kis bohóc. Imád játszani és a középpontban lenni. Igaz hosszú a szőre, de mire van a kozmetikus? Én sosem hagytam megnőni neki, egyedül télen, de akkor is úgy hosszú a szőre h előtte a legkisebbel megnyiratom, amíg még jó idő van.
Angol bulldog, Spánielek, Mopsz, stb...
Szerintem egy hónapban kb. 30-40 ezer körül lehet...
Hali!
nekem egy palotapincsim van, és nagyon jól megvan a négyemeletes panelházunkban:)
Persze ezt nem én döntöm el, csak egy tipp.
Szijja
Köszönöm mindenkinek a választ:)
Én is tacsin gondolkodtam,nagyon kis aranyosak. Lépcsőzéssel nem lenne gond,mert van lift:)
Már csak akkor arra lennék kíváncsi hogy havi szinten mennyibe kerülne neki kaja kb? Én azt a 30-40ezret sokallom, a macskám nem kerül többe 10-15ezernél kajával alommal együtt, nem hiszem hogy egy kutyu annyival többet zabálna :) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!