Apám közel 1 éve hozott a házhoz egy kuvasz kölyköt. Beengedni beenged de kiengedni már nem annyira akar este az udvarból. Most még csak "játszik",de mi lesz később?
Olvastam róla hogy full egygazdás a kuvasz,.
Faterom az nem mászkál sehova sem,főleg nem esténként és így ő ezt nem tudja,amit én más sokszor megtapasztaltam hogyha nem lenne épp a kezem ügyében valami akkor nehezen tudnék távozni az udvarunkból.
Már a legelején megmondtam,meg mások is mondták neki hogy a kuvasz nem családi házhoz való hanem tanyára,nagy birtokra.
De a faterom szerint ez hülyeség annak ellenére is hogy már jó párszor megharapta és most még csak kölyök.
Tehát nem tudnám meggyőzni őt erről hogy kutyát,trénerhez kell vinni.
Akkor vidd oda a trénert. Drágább ugyan, de hasznos.
Vagy költözz el.
3-s.
Itt a környékünkön csak olyan tréner van ki nem jön ki házhoz,illetve a gazdának is mennie kell a kutyájával oda ahol vannak a gyakorlatok.
És a fater közel 70 évesen se pénzt nem fog erre szánni se nem is bírná a kutyával való futást,gyakorlatokat mert pacemekerje van.
Nem ott élek Apámnál,de mivel ott is van dolgom mindennap,így el kell hogy menjek.
De nem tudom meggyőzni sem hogy szabaduljon meg a kutyától,lenne hely neki másnál hodálynál,mert most még megszokná az új gazdát,környezetet mikor kb-é 1 éves lehet.
Ha naponta mész, akkor neveld te, tanítsd te. Vagy győzd meg apádat.
De ha csak a kifogások mennek, mégis mit vársz? Nincs ráolvasás meg csodaszer! A kutyával naponta foglalkozni kell! Méghozzá jól! Ez az egy működő módszer van!
Nálunk a környéken, pesti kertesházas környezetben, max 400 m2-es, tehát kicsi telkeken van egy szomszédos nőstény komondor és egy hím kuvasz. Közvetlenül szomszédok, s ivartalanítva sincsenek mégsem volt még velük gond… A komondor már sétáltatva sincsen, mert egy 80 éves néni a gazdája, aki egyedül él. A kutya mindenkire ugrál amúgy, meg ugatja a kerítésen kívüli embereket, de direkt figyel hogy a nénit nehogy fellökje.
Ezek valóban erősebb kezet igénylő kutyák, de nincs olyan egészséges kutya amelyik simán a megfelelő nevelés hiányától gyilkológéppé válna. Ha lenne ilyen, azt nem lehetne legálisan tartani vagy csak engedéllyel és mindennaposak lennének a halálesetek általuk, ugyanus Magyarországon nagyon alacsony az állattartási kultúra.
Pusztán azért mert “kicsit” rosszul tartják, nem fog megölni, ahhoz több kell (és az olyan kutyatartók sem ritkák itthon), vagy elve ideggyenge kutya.
Nagyon fontos, hogy nem szabad megütni, meg erőszakot alkalmazni!
Hiába kérdezed itt, töröltetik a megoldást.
Volt egy riport öreg pásztorokkal és előkerült ez a téma is. Ott mondta az öreg pásztor, hogy amint 1X családtagra morgott, előkerült a karikás vagy a fokosnyél, és egy életre leckét kapott, amit meg is tanult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!