Családi kutyaként beválhat a kuvasz?
Volt kuvaszom, igaz, ő nem a tényleges haláláig volt velem, mert el kellett akkoriban költöznöm kertes családi házból 10 emeletes tömblakásba a 4. emeletre, oda meg nemhogy kuvasz, de leginkább semmilyen kutya nem való.
Oda kellett adnom valakinek egy faluban, és ott élte le az életét.
Hát, szerintem nevelés kérdése.
Nyilván nem a legideálisabb. Sokkal ideálisabb nála pl. a shar-pei, vagy a chow-chow (csaucsau) de velük meg sok a gondozási probléma. Túltenyésztett faj mindkettő.
Ha nem vagy tapasztalt kutyás, csak akkor tarts kuvaszt, ha mind fizikailag, mentálisan erős jelenség vagy, mert az ilyen nagytestű keleti munkakutyáknál kell a szigor. Igaz, a kuvasz nem olyan mint egy kaukázusi, azért civilizáltabb. Nekünk volt, kedves kutya volt, az idegen gyerekeket inkább kerülte, de
én(2-3 éves voltam) még a hátára is rámászhattam, persze akkor amikor nem látták a szüleim😃, meg sunyiban kimásztam a járókámból és anya mindig a kutya mellett talált meg, és vele ott a porban hemperegtem 😝. Szóval a kérdésedre a válasz, alkalmas a kuvasz gyerekek mellé, viszont egy ilyen kutyánál a szigor elengedhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!