Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Családi kutyaként beválhat a...

Családi kutyaként beválhat a kuvasz?

Figyelt kérdés
Miután meghalt szeretett kutyusom, sok éven keresztül nem akartam másik kutyát. Közben telt múlt az idő, és most eljött a pillanat. Mindig is szerettem volna egy kuvaszt, de nincs tapasztalatom nagytestű kutyákkal. A kérdésem, hogy egy kuvasz (ivartalan) beilleszthető-e egy családba. Vannak gyerekek, szoktak vendégek is jönni, kinti-benti tartással szeretném őt. Ugyan úgy keverèk kutyán is gondolkodtam, de azért egy kérdést megér a kuvasz. Hálás lennék minden tapasztalatért ès tanácsért.

júl. 12. 12:12
 1/8 anonim ***** válasza:
20%

Volt kuvaszom, igaz, ő nem a tényleges haláláig volt velem, mert el kellett akkoriban költöznöm kertes családi házból 10 emeletes tömblakásba a 4. emeletre, oda meg nemhogy kuvasz, de leginkább semmilyen kutya nem való.

Oda kellett adnom valakinek egy faluban, és ott élte le az életét.

Hát, szerintem nevelés kérdése.

Nyilván nem a legideálisabb. Sokkal ideálisabb nála pl. a shar-pei, vagy a chow-chow (csaucsau) de velük meg sok a gondozási probléma. Túltenyésztett faj mindkettő.

júl. 12. 13:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Haaat, kuvasz az nem benti kutya, gyerekekkel nincs baja, meg aki a családhoz tartozik, de sűrű vendég látogatást nem tűri túl jól, őrkutya fajta. Családot azt mindenekfelett védelmezi, de idegenekkel nem bratyizik, elfogadja, ha rászólsz, megtanitod neki, de nem egy játékos kis család kedvence
júl. 12. 13:15
 3/8 rosszcsillag válasza:
83%
Szerintem ne kuvaszt válassz ilyen körülmények közé. Vannak más óriástestű fajták akik cimbiznek a gyerekekkel és nem szedik szét az idegeneket sem :D
júl. 12. 13:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Keress facebook-on kuvaszos csoportot, mert biztos van, olvasgass, aztán megtudod, hogy jó lesz e nektek, vagy sem.
júl. 12. 14:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kuvasz, hanem kuvasz-labrador keverék kutya volt a családban. Három gyerek mellett nőtt fel és öregségére megint kisgyerek volt mellette. Ilyen háttérrel ő imádta a gyerekeket. Kinti-benti kutya volt, egyébként erős kuvaszos vonásokkal (nem volt annyira simulékony mint egy labrador). A környékünkön is láttam egy ilyen keveréket, a gazdi elmondása szerint ő is imádja a gyerekeket, de azt is hozzátette, hogy hozzá is erősebb kéz kell mint egy sima labradorhoz.
júl. 12. 14:58
 6/8 Senior Séf ***** válasza:
100%
Neked inkább golden retrieverben kéne gondolkodnod.
júl. 13. 15:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha nem vagy tapasztalt kutyás, csak akkor tarts kuvaszt, ha mind fizikailag, mentálisan erős jelenség vagy, mert az ilyen nagytestű keleti munkakutyáknál kell a szigor. Igaz, a kuvasz nem olyan mint egy kaukázusi, azért civilizáltabb. Nekünk volt, kedves kutya volt, az idegen gyerekeket inkább kerülte, de

én(2-3 éves voltam) még a hátára is rámászhattam, persze akkor amikor nem látták a szüleim😃, meg sunyiban kimásztam a járókámból és anya mindig a kutya mellett talált meg, és vele ott a porban hemperegtem 😝. Szóval a kérdésedre a válasz, alkalmas a kuvasz gyerekek mellé, viszont egy ilyen kutyánál a szigor elengedhetetlen.

júl. 15. 12:25
 8/8 K. Hanna2 válasza:
Igen
júl. 19. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!