Miért nem hagyja a kutya, hogy simogassam? Elmegy előlem, ha hívom, nem jön oda hozzám.
Nekem a következő kérdéseim vannak:
Mióta csinálja?
Mennyi idős?
Lehet veled kapcsolatban rossz tapasztalata (mondjuk fél hogy megütöd, ha hozzáérsz, vagy valami)?
Az utolsó kérdés valóban igen rosszindulatú feltételezésnek tűnhet, de gyakran kiderül, hogy a kutya nem csak behívásra nem figyel, a türelmetlen gazda meg "fegyelmezni", "büntetni" akarja az engedetlenség miatt. Amikor menhelyen voltam önkéntes, akkor többségben azok a kutyák nem szerették a simogatást, akiket előzőleg vertek.
Az a baj, hogy ideírtál egy kontextus nélküli kérdést. Az ok kiderítésénél nagyon nem mindegy, hogy mondjuk egy 2 hónapos kölyökről beszélünk, akinek még nem vagy szimpatikus, egy 10 éves kutya viselkedése hirtelen megváltozott, vagy épp már évek óta nem megy oda hozzád.
Nem tudom hogy miért, de én lehet, hogy egy ideig úgy tennék, mintha nem foglalkoznek vele. Tennem a dolgom, minthannem erdekelne. Ha meg odajön hosszabb ido után, megprobalnam megsimogatni.
Rég volt már kutyám, de ez akkoh lehet esedekes sztem ha uj a kutyus
#4-es vagyok
Még egy kérdés felmerült bennem, így bőven utólag. A kutya honnan származik és milyen lehetett az előélete? Egy bántalmazott menhelyi kutya is egész máshogy fog viselkedni, mint egy szerető családban született.
Utcsó mondattal kellett volna kezdeni.
Szegényt valaki alaposan elverte egyszer, úgyhogy ne akarj lehetetlen. Majd, ha kiérdemled, ő fog menni simiért. Izé, szóval kaphatsz tőle jutisimizhetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!